Άτυχος, επιπόλαιος και άδικη ήττα

Ο Απόλλωνας έχασε μέσα από τα χέρια του το θετικό αποτέλεσμα στην Ελβετία

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ 2
(10΄ Ταμπάκοβτς, 93΄ Μανσί)
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 1
(67΄ Γκιέ)

Όλα έδειχναν ότι ο Απόλλωνας θα επέστρεψε στην Κύπρο αποφεύγοντας την ήττα από την Γκρασχόπερς, αφού κρατούσε με σχετική ευκολία το 1-1 που είχε διαμορφωθεί από το 77ο λεπτό. Όμως μια αδράνεια της άμυνας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αρκετή για να σκοράρουν οι Ελβετοί και να κερδίσουν τελικά με 2-1. Αποτέλεσμα που τους δίνει μικρό προβάδισμα ενόψει

του επαναληπτικού της ερχόμενης εβδομάδας.

Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ στάθηκε πάρα πολύ καλά στο γήπεδο της αντιπάλου της. Είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, απώλεσε πέναλτι και βρέθηκε λίγο αργότερα πίσω στο σκορ. Κατάφερε στην επανάληψη να ισοφαρίσει με τον Γκιέ, ενώ είχε τις προϋποθέσεις να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Αντί αυτού όμως, δέχθηκε το γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, αδικώντας τον εαυτό του. Πάντως, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων ο Απόλλωνας αδικείται, αλλά στον επαναληπτικό έχει τις δυνατότητες να ανατρέψει τα δεδομένα και να πάρει αυτός την πρόκριση.

Άτυχος στο πρώτο ημίχρονο
Ο Απόλλωνας μπήκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στον αγώνα. Ήταν η ομάδα που στο πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και επιζήτησε πρώτη το γκολ. Και θα μπορούσε να σκοράρει από πολύ νωρίς, αν στο 3ο λεπτό ο Αγγελή ήταν εύστοχος όταν βρέθηκε σε θέση βολής από κοντινή απόσταση. Ο Απόλλωνας έφτασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ στο 9ο λεπτό, όταν ο Γκιέ ανατράπηκε εντός περιοχής και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι.

Όμως, ο Ντα Σίλβα δεν έκανε καλή εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Και δεν έφτανε αυτό, στην επαναφορά από το ελεύθερο η Γκρασχόπερς έπιασε στον ύπνο την άμυνα των «γαλάζιων» και με διαγώνιο σουτ του Ταμπάκοβιτς σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα. Από εκείνο το σημείο η ψυχολογία γύρισε πλήρως.

Ο Απόλλωνας εμφανώς επηρεασμένος δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ρυθμό του πρώτου δεκαλέπτου. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία, ενώ έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 22΄, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η συνέχεια ήταν παρόμοια, με την Γκρασχόπερς να κρατά μπάλα αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα και τον Απόλλωνα να προσπαθεί να χτυπήσει ανεπιτυχώς μέσω αντεπιθέσεων.

Αδράνησε στο φινάλε!
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας ξεκίνησε καλά το παιγνίδι όπως είχε συμβεί στο πρώτο μέρος. Αμυντικά κατάφερε να περιορίσει τη δραστηριότητα των Ελβετών και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, να κυκλοφορήσει την μπάλα και υπομονετικά έψαξε το γκολ. Η ομάδα της Λεμεσού δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο πατούσε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και έφτανε σε ορισμένες περιπτώσεις με αξιώσεις στα αντίπαλα τετράγωνα. Υστέρησε όμως στην τελική πάσα.

Παράλληλα, ήταν επικίνδυνος στις στατικές φάσεις (κόρνερ και κοντινά φάουλ). Στο 67ο λεπτό οι ισορροπίες του αγώνα θα μπορούσαν να αλλάξουν αν ο διαιτητής του αγώνα έκανε το αυτονόητο. Να έδειχνε δηλαδή κόκκινη κάρτα στον αντίπαλο τερματοφύλακα, που βγήκε εκτός περιοχής και ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Γκιέ που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Όμως, το χρώμα της κάρτας ήταν κίτρινο. Από το κερδισμένο φάουλ, ο Ντα Σίλβα έκανε καλή εκτέλεση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι πιο απαιτητικός και δέκα λεπτά αργότερα ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσα. Ήταν ένα κερδισμένο κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι ο Ντα Σίλβα. Ο Γκιέ-Γκιέ ξεπετάχτηκε και με ωραία κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο πορτιέρο.

Από τη στιγμή που έγινε το 1-1 ο Απόλλωνας θέλησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, αφού ενόψει του επαναληπτικού είχε το προβάδισμα. Αν εξαιρέσουμε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάλστρομ που έδιωξε με τις γροθιές ο Βάλε, δεν απειλήθηκε η εστία του Πορτογάλου τερματοφύλακα. Σημειώνεται ότι στο σημείο εκείνο ο Απόλλωνας έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σακέτι με δεύτερη κίτρινη.

Ο Αργεντινός που μπήκε ως αλλαγή στο 67΄ δέχθηκε δύο επιπόλαιες κάρτες για αψυχολόγητες ενέργειες και όχι για δυνατά μαρκαρίσματα. Και στο τέλος το πλήρωσε με δεύτερο γκολ στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μια φάση που η άμυνα του Απόλλωνα πιάστηκε στον ύπνο. Ο Μανσί από κοντά με προβολή έκανε το 2-1, που ήταν το τελικό σκορ.

Το φιλμ του αγώνα
4΄ Μπαλιά από τον Ζοάο Πέδρο, ο Αγγελή στην καρδιά της περιοχής έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
9΄ Ο Γκιέ-Γκιέ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Ντα Σίλβα έκανε κακή εκτέλεση και έστειλε την μπάλα έξω, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία.
10’ 1-0 Σε γρήγορη αντεπίθεση η Γκρασχόπερς άνοιξε το σκορ, με τον Ταμπάκοβιτς να σκοράρει από κοντά.
22' Γκολ για τους Ελβετούς με τον Ταμπάκοβιτς, ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.
37' Καλή ενέργεια του Ντα Σίλβα, ο οποίος έκανε το μακρινό σουτ, ωστόσο ο Μαλ μάζεψε εύκολα την μπάλα.
54' Σουτ του Μάνσι, η μπάλα έξω.
64' Κεφαλιά του Σιγκιούρτζονσον, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει μόλις έξω.
67΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα, η μπάλα λίγο έξω. Πάντως όταν κέρδισε το φάουλ, ο τερματοφύλακας της Γκρασχόπερς έπρεπε να αποβληθεί με κόκκινη, αφού ήταν ο τελευταίος παίκτης στην ανατροπή πάνω στον Γκιέ.
76΄ 1-1 Εκτέλεση κόρνερ του Ντα Σίλβα, ωραία γυριστή κεφαλιά του Γκιέ, η μπάλα στα δίχτυα.
87΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάλε, έδιωξε με τις γροθιές ο Βάλε.
90΄ Εκτέλεση κόρνερ του Ντα Σίλβα, ο Αγγελή δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά από κοντά.
93΄ 2-1 Αδράνεια στην άμυνα του Απόλλωνα, ο Μανσί από κοντά σκόραρε με πλασέ.

Κίτρινες: Μαλ/Ζοάο Πέδρο, Κυριάκου, Βινίσιους
Κόκκινες: Σακέτι (2η κίτρινη)

Γκρασχόπερς: Μαλ, Αντόνοφ, Κάλστρομ, Πνίσι, Σιγκιούρτζονσον, Μπάσιτς, Άντερσεν (77΄ Μπραχίμι), Ταμπάκοβιτς (46΄ Μάνσι), Μπάμερτ, Καμπερί, Λούτχι.

Απόλλωνας: Βάλε, Στυλιανού, Αγγελή, Bινίσιους, Βασιλείου, Χάμπος, Άλεξ, Μπεντόγια (90΄ Μπάρμπαρο), Πέδρο, Πίττας (63΄ Σακέτι), Γκιέ (83΄ Μάγκλιτσα).

Εμάνουελ: «Κάναμε καταπληκτικό παιγνίδι, αλλά»
Ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα του Πέδρο Εμάνουελ στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα. «Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα. Η κόκκινη κάρτα του Σακέτι δεν χρειαζόταν, όπως και το γκολ στο τελευταίο λεπτό. Κάναμε καταπληκτικό αγώνα, όμως απαγορεύονται τα λάθη σε τέτοιους αγώνες στα τελευταία λεπτά. Είμαστε αισιόδοξοι για τον επόμενο αγώνα. Θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, όμως δεν τα καταφέραμε. Θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το σκορ και να πάρουμε την πρόκριση στον επαναληπτικό».

Είπε ακόμα πως: «Αλλάξαμε κάποια πράγματα και σκοράραμε. Η αντίπαλος μάς περίμενε να κάνουμε το λάθος για να πετύχει γκολ. Πιστεύω ότι έγινε λάθος στη φάση του Γκιέ, γιατί δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός. Ήταν σε θέση καθαρής επίτευξης γκολ που είναι κόκκινη, όμως ο διαιτητής έδειξε μόνο κίτρινη».

Τέλος, σημείωσε πως οι πιθανότητες πρόκρισης παραμένουν ίσες για τις δύο ομάδες: «Οι ποδοσφαιριστές έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Δείξαμε χαρακτήρα. Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση, όχι όμως από το αποτέλεσμα. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50. Ο αντίπαλος, όσες φάσεις έκανε, τα κατάφερε σε σχέση με μας που μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Στο δεύτερο παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Keywords
Τυχαία Θέματα