Αθήνα: Μεγαλώνουν οι ουρές σε τράπεζες-πρατήρια βενζίνης

Την Κυριακή, οι ουρές έξω από τις τράπεζες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ήταν τουλάχιστον 5πλάσιες σε μήκος από ότι τις δύο τελευταίες ημέρες.

Σε ένα από τα κεντρικά καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στη Πλατεία Συντάγματος, η ουρά που σχηματίστηκε στην οδό Σταδίου έφτανε σχεδόν ως το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η τράπεζα ανεφοδίαζε τακτικά τα ΑΤΜ

της, αλλά με όσους συνομιλήσαμε, ακούσαμε ότι ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες το ανώτατο όριο ανάληψης ήταν 600 ευρώ, σήμερα κατέβηκε στα 300.

Έξω από τα περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις για πάν ενδεχόμενο, ενώ τις απογευματινές ώρες σχεδόν καμία από τις περίπου 50 τράπεζες που επισκεφθήκαμε σε μία ακτίνα από το κέντρο της πόλης, το Παγκράτι, την περιοχή Χίλτον, το Κολωνάκι και μέχρι την Πλατεία Μαβίλη, δεν είχε πλέον χρήματα στα ΑΤΜ της.

Ουρές σχηματίστηκαν και σε αρκετά πρατήρια βενζίνης, με τους οδηγούς να εκφράζουν την ανησυχία τους και για πιθανή έλλειψη καυσίμων σε περίπτωση που επηρεαστούν και αυτά από ενδεχόμενο έλεγχο αναλήψεων στις τράπεζες.

Πολλά πρατήρια δεν δέχονται πλέον πληρωμή με πιστωτική κάρτα, με τον ισχυρισμό ότι «μας τις έκοψαν οι τράπεζες».

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ προς υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εκ των 4 συστημικών τραπεζών, πότε μπορεί να επαναλειτουργήσουν οι τράπεζες σε περίπτωση που επιβληθούν αύριο περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές, απάντησε ότι «αυτό είναι αβέβαιο», και εκτίμησε πως «τα πράγματα δεν φαίνονται καλά» δεδομένου ότι η ΕΚΤ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες χωρίς η χώρα να βρίσκεται σε πρόγραμμα με την ΕΕ, πολύ περισσότερο αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ και κινηθούν τότε διαδικασίες αθέτησης πληρωμής.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα