Λευκωσία και Αθήνα χαράσσουν κοινή γραμμή στις Βρυξέλλες

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθούν αύριο.

Σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και των Υπουργών Εξωτερικών των

δύο χωρών, Ιωάννη Κασουλίδη και Νίκου Κοτζιά.

Κατά τη συνάντηση, Αθήνα και Λευκωσία θα χαράξουν κοινή γραμμή στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην σημερινή συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι αναμένει να χαράξουν από κοινού τη γραμμή που θα ακολουθηθεί στο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις για το Κυπριακό με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ.

Στις 15 και 16 του μηνός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με στόχο και τη συμμετοχή της ΕΕ στη Διάσκεψη της Γενεύης.

Το Κυπριακό, εξάλλου, θα θέσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, και κατά τις διεθνείς επαφές που θα έχει εντός της εβδομάδας σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Την Πέμπτη θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει γεύμα εργασίας με την Γερμανίδα καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα