Αστυνομική ανασκόπηση: Οι στυγερές δολοφονίες Καλογερόπουλου και Μαυρομιχάλη

Έτος 2023.... Οι δολοφονίες των Θανάση Καλογερόπουλου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη καθώς και τα άνευ προηγουμένου ρατσιστικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν σε Χλώρακα και Λεμεσό καθόρισαν και στιγμάτισαν ολόκληρη τη χρονιά.

30 Οκτωβρίου, ώρα 8 το πρωί.  Δύο κουκουλοφόροι στήνουν ενέδρα θανάτου στον 55χρονο επιχειρηματία, Θανάση Καλογερόπουλο. Ο 55χρονος, σταθμεύοντας στη παραλιακή περιοχή της Γερμασόγειας, ήρθε αντιμέτωπος με τους δύο εκτελεστές του, οι οποίοι  είχαν ήδη υπογράψει το συμβόλαιο θανάτου του.

Οι δύο κουκουλοφόροι κατέβηκαν από το όχημά τους

πλησίασαν πεζοί και γάζωσαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία. Ο Καλογερόπουλος, δέχεται την πρώτη σφαίρα και προσπαθεί να διαφύγει.  Ο δεύτερος κουκουλοφόρος γαζώνει τον Καλογερόπουλο από την άλλη πλευρά με αυτόματο όπλο, με αποτέλεσμα το τζιπ όχημα του να ακινητοποιηθεί σε περιτοίχισμα.   

Μπροστά στα μάτια έντρομων πολιτών ο Καλογερόπουλος πέφτει νεκρός. Λίγες μέρες αργότερα τέσσερα άτομα ηλικίας 41, 44, 22 και 21 ετών συλλαμβάνονται από τις αρχές με τους 41 και 21 ετών υπόπτους να θεωρούνται ως οι φερόμενοι εκτελεστές του επιχειρηματία.

31 Οκτωβρίου, λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ, επαγγελματίας εκτελεστής στήνει ενέδρα θανάτου στον επιχειρηματία Αλέξη Μαυρομιχάλη. Ο δολοφόνος περίμενε καρτερικά το θύμα του σε χωράφι απέναντι από την πολυκατοικία του επιχειρηματία, σε απόσταση μόλις 45 μέτρων και με το σκόπευτρο κατευθυνόμενο στο μπαλκόνι του Μαυρομιχάλη.  

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης βρισκόταν στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Βερενίκης στην Ακρόπολη μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο.Μέσα σε δευτερόλεπτα και αφού βγήκε στο μπαλκόνι, για να καπνίσει, ένας πολύ δυνατός κρότος από πυροβολισμό σπάει απότομα τη σιωπή της νύχτας. 

Η σφαίρα τον βρίσκει ψηλά στην κοιλιακή χώρα με τον ίδιο να πέφτει αιμόφυρτος. Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης υποκύπτει στα τραύματα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

  Η αστυνομία μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να συλλέξει επαρκείς στοιχεία για την εξιχνίαση της δολοφονίας, με τον γρίφο ποιος που και γιατί να παραμένει άλυτος.

27 Αυγούστου, ώρα 6 το απόγευμα. Ομάδα 300 ατόμων, συγκεντρώνεται στη λεωφόρο Ελευθερίας στη Χλώρακα, με στόχο να πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας για την γκετοποίηση της κοινότητας.  

Ομάδες κουκουλοφόρων αποσπάστηκαν από την πορεία και επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.  Η κατάσταση ξεφεύγει. Το σκηνικό θυμίζει πεδίο μάχης.    Σπασμένοι υαλοπίνακες, φλεγόμενα διαμερίσματα, δακρυγόνα και κουκουλοφόροι να χτυπούν με μένος αλλοδαπούς.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε οικογένεια Σύρων όταν οι αδίστακτοι ταραχοποιοί μπήκαν στο σπίτι τους και ξυλοφόρτωσαν τον πατέρα μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου και των παιδιών του. 

  1 Σεπτεμβρίου, ώρα οχτώ το βράδυ. 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΟ, στη Λεμεσό, για να διαμαρτυρηθούν για το μεταναστευτικό. Η κατάσταση δεν αργεί να βγει και πάλι εκτός ελέγχου. Οι ταραξίες, φορώντας κουκούλες και κρατώντας ξύλα και λοστούς άρχισαν να κυνηγάνε αλλοδαπούς καταστρέφοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις τους. 

Βόμβες μολότοφ, φλεγόμενοι κάλαθοι και άτομα με κουκούλες και ρόπαλα έσπειραν τον πανικό μέσα σε λίγη ώρα. Οι ταραξίες επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων. Θύμα των επιθέσεων και μία γυναίκα από την Ασία της οποίας κατέστρεψαν το κατάστημα που διατηρούσε.

Παρά το ότι η αστυνομία γνώριζε για την πορεία και είχε λάβει μέτρα δεν μπόρεσε, εν τέλει, να αποτρέψει τα χειρότερα. 

Έντονες ήταν οι επικρίσεις κατά της υπουργού Δικαιοσύνης  και του Αρχηγού Αστυνομίας, καθώς υπήρξε αποτυχία από μέρους τους να οριοθετήσουν τα πρωτοφανής ρατσιστικά ξεσπάσματα που είχαν εκδηλωθεί τόσο στη Χλώρακα όσο και στη Λεμεσό.

Διαβάστε επίσης: 

Νεκρός ο Αλέξης Μαυρομιχάλης – Υπέκυψε στα τραύματά του

Περίμενε το Αλεξούι να βγει στο μπαλκόνι ο δράστης - Κλοπιμαίο το όχημα (VID)

Keywords
Τυχαία Θέματα