Αστυνομία: Απορρίπτει καταγγελίες για ρατσισμό σε ποδηλάτες

Απορρίπτει τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ποδηλατών η Αστυνομία, διά του εκπροσώπου Τύπου της, Ανδρέα Αγγελίδη. Ο κ. Αγγελίδης απέρριψε τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Αποστόλου, ο οποίος, μιλώντας στο Sigmalive, καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην Αστυνομία, σε σχέση με τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν πρόσφατα με εμπλεκόμενους ποδηλάτες. Ο κ. Αγγελλίδης έκανε λόγο για «μηδενιστική προσέγγιση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ

«Μεσημέρι και Κάτι», τόνισε ότι όντως διαπιστώνεται η ανάγκη γι’ αλλαγή οδικής κουλτούρας και νοοτροπίας, ωστόσο απορρίπτει τη «μηδενιστική προσέγγιση» του κυρίου Αποστόλου.

Ο κ. Αγγελίδης, απορρίπτοντας τους εν λόγω ισχυρισμούς, έκανε λόγο για ιδιαίτερη ευαισθησία στο αστυνομικό σώμα, σ’ ό,τι αφορά στους ποδηλάτες, κάτι που αντικατοπτρίζεται και από τη δημιουργία της ποδηλατικής αστυνομίας, συμπλήρωσε ο κ. Αγγελίδης. Τα μέλη της ποδηλατικής αστυνομίας προβαίνουν σε σχετικές ενημερώσεις και υποδείξεις, τόσο σε ποδηλάτες όσο και σε οδηγούς μηχανοκίνητων οχημάτων, είπε ο Ανδρέας Αγγελίδης.
Τόνισε, παράλληλα, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μελών της Αστυνομίας είναι ποδηλατιστές στον ελεύθερο τους χρόνο, κάτι που δεν συνάδει με τις καταγγελίες περί αδιαφορίας της Αστυνομίας για τους ποδηλάτες.

«Δεν είμαστε στο μηδέν, όμως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα», υπέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, δηλώνοντας, παράλληλα, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τροχαίας με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σε μια προσπάθεια, μέσα απ΄ τον διάλογο, να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Σ’ ό,τι αφορά στις καταγγελίες του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας περί ρατσισμού από μέλη της Αστυνομίας προς τους ποδηλάτες, ο κ. Αγγελίδης τις απέρριψε κατηγορηματικά. «Αδιανόητο και άδικο να κατηγορείται η Αστυνομία. Η Αστυνομία Κύπρου έχει αλλάξει από τα προηγούμενα χρόνια, αν και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η Αστυνομία προσαρμόζεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας», υπογράμμισε ο κ. Αγγελίδης.

Οι σχετικές δηλώσεις του κυρίου Αγγελίδη στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης!

Keywords
Τυχαία Θέματα