Ασφαλείς οι μετανάστες στον Κ.Πύργο – Ανάμεσα τους 11 παιδιά

Διευθετήσεις γίνονται για τη φιλοξενία των μεταναστών που έφθασαν με πλοιάριο από τα τουρκικά παράλια στις ακτές της περιοχής του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, και οι οποίοι φαίνεται να ανέρχονται στους 47, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες.

Το πλοιάριο προσέγγισε τις ακτές νωρίς το απόγευμα και οι 48 μετανάστες, ανάμεσα τους, σύμφωνα με πληροφορίες 11 μικρά παιδάκια και 10 γυναίκες, βγήκαν στην ακτή μετά από πολλές και κοπιώδεις προσπάθειες, αφού η περιοχή είναι βραχώδης και απόκρημνη .

Ανηφορίζοντας προς τις ελεύθερες περιοχές έγιναν αντιληπτοί στην περιοχή του Λιμνίτη

και ενημερώθηκε αμέσως η Αστυνομία του Κάτω Πύργου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν όλους τους μετανάστες κι τους μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Κάτω Πύργου.

Μερικοί από αυτούς που είχαν τραυματιστεί στα βράχια μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο τοπικό νοσοκομείο Κάτω Πύργου.

Η κατάσταση τους περιγράφεται ως άθλια και, κυρίως, τα γυναικόπαιδα φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το απόγευμα για εντοπισμό και άλλων μεταναστών που τυχόν να αφίχθηκαν στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το πλοιάριο που τους μετέφερε πρέπει να κατέπλευσε στη νεκρή ζώνη.

Σε ό,τι αφορά την περίθαλψη των μεταναστών, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως το νοσοκομείο της περιοχής είναι στελεχωμένο, αφού κλήθηκε όλο το προσωπικό και βρίσκεται στις θέσεις του, το ίδιο και η Πολιτική Αμυνα από την Πάφο και τον Κάτω Πύργο.

Υπό εξέταση βρίσκεται το καθεστώς της άφιξης των μεταναστών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ γίνεται και έλεγχος για τυχόν ύπαρξη διακινητών αλλά και για την καταγωγή των μεταναστών. Φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να προέρχονται από τη Συρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα