Άρχισε η έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου τη συλλογή στοιχείων για την Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών 2015-2016, η οποία θα καλύψει 4.500 νοικοκυριά στις αστικές και αγροτικές περιοχές της Κύπρου.

Εκπαιδευμένοι απογραφείς θα συλλέξουν στοιχεία που έχουν κατανεμηθεί ισομερώς σε μια περίοδο 12 μηνών από τον Ιούλιο 2015 έως τον Ιούλιο 2016 και κάθε 18 ημέρες οι απογραφείς θα επισκέπτονται περίπου 300 νοικοκυριά. Τα στοιχεία που θα συλλεγούν αντιπροσωπεύουν τις αγοραστικές τάσεις και συνήθειες

των νοικοκυριών σε όλη τη διάρκεια του έτους, ούτως ώστε να ληφθούν υπόψη ορισμένες αγορές που γίνονται εποχικά.

Σκοπός της έρευνας είναι η συλλογή στοιχείων αναφορικά με την κατανομή των δαπανών του νοικοκυριού, τα οποία είναι απαραίτητα τόσο για την αναθεώρηση των συντελεστών στάθμισης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Τιμάριθμου) όσο και για την αναθεώρηση του καλαθιού του νοικοκυριού.

Επιπρόσθετα, τα στοιχεία της έρευνας θα αποτελέσουν τη βάση και για άλλες μελέτες, όπως είναι η μελέτη του ύψους των δαπανών σε σχέση με το εισόδημά, ο καταρτισμός κοινωνικο-οικονομικών δεικτών, καθώς επίσης και η αξιολόγηση και βελτίωση των μεγεθών που αφορούν στην ιδιωτική κατανάλωση για το σύστημα εθνικών λογαριασμών.

Σημειώνοντας ότι τα θα ατομικά δεδομένα για σκοπούς στατιστικής και μόνον, Στατιστική καλεί τα νοικοκυριά που έχουν επιλεγεί τυχαία στο δείγμα να συνεργαστούν με τους απογραφείς που θα τους επισκεφτούν και να δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς, όπως αναφέρει, η επιτυχία και η αξιοπιστία της έρευνας βασίζεται στη συνεργασία του κοινού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα