Άρχισε η διαδικασία έφεσης για τη δολοφονία Α.Χατζηκωστή

Άρχισε, μετά από δύο αναβολές, στο Ανώτατο Δικαστήριο Λευκωσίας η διαδικασία έφεσης των τεσσάρων καταδικασθέντων, Έλενας Σκορδέλη, Τάσου Κρασοπούλη, Γρηγόρη Ξενοφώντος και Ανδρέα Γρηγορίου, σε ισόβια κάθειρξη το 2013 για τη στυγερή δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εκδοτικού Οίκου «Δίας», Άντη Χατζηκωστή στις 11 Ιανουαρίου του 2010 έξω από το σπίτι του.

Χθες η Έλενα Σκορδέλη είχε λιποθυμικό επεισόδιο και ζήτησε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής η διαδικασία της έφεσης θα συνεχισθεί με τους άλλους 3 κατηγορούμενους και ο συνήγορος

υπεράσπισής της θα αγορεύσει τελευταίος.

Ποιοι οι λόγοι έφεσης

Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν ενώπιων του τριμελούς Εφετείου τα διαγράμματα για τους λόγους έφεσης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τάσου Κρασοπούλη στην αγόρευσή του, έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς και ελλιπή προετοιμασία από την υπεράσπιση σε διάφορα θέματα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε μαρτυρία η οποία θα αποδείκνυε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε συνάντηση Κρασουπούλη-Γρηγορίου στην οικεία του πρώτου.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η κατάληξη της πρωτόδικης απόφασης βασίστηκε στην συνάντηση αυτή σε σχέση και με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, τα οποία δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στο κακουργιοδικείο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κρασοπούλη, επικαλούμενος αυθεντίες στην αγγλική νομολογία έκανε λόγο για ανίκανη δικηγορία η οποία οδήγησε τον πελάτη του στην φυλακή.

Ο Πρόεδρος του Εφετείου ανέφερε στον συνήγορο υπεράσπισης του Κρασοπούλη, ότι αν γίνει αποδεκτό το επιχείρημα της ανίκανης δικηγορίας σημαίνει πως όταν αποτυγχάνει μία δικηγορία σε μια υπόθεση λόγω στρατηγικής θα επαναλαμβάνεται η δίκη και θα αθωώνονται οι κατηγορούμενοι.

Ο πρόεδρος του εφετείου διερωτήθηκε πότε έγινε αυτή η αλλαγή ή η στροφή στα αγγλικά δικαστήρια αναμένοντας από τον συνήγορος υπεράσπισης να προσκομίσει τις σχετικές αυθεντίες.

Ακολούθως ο συνήγορος υπεράσπισης του Γρηγόρη Ξενοφώντος στην αγόρευσή του επικεντρώθηκε στον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου, ο οποίος όπως είπε δεν θα μπορούσε να γίνει πιστευτός από κανένα δικαστήριο. Συγκεκριμένα επικεντρώθηκε σε μαρτυρία του Χατζηγεωργίου ο οποίος, όπως είπε, υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην εκδοχή του φονικού όπλου υποστηρίζοντας ότι παρά τις υποδείξεις του Χατζηγεωργίου για το πού το πέταξε και τις έρευνες που έγιναν από την αστυνομία ποτέ δεν βρέθηκε κάτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα