Άρχισαν οι επαφές με αρχηγούς κομμάτων στην "Εζεκία"

Σειρά επαφών με πολιτικούς αρχηγούς άρχισε, ήδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, με στόχο μια ευρύτερη δυνατή συναίνεση στην νέα βουλή.

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα, ο κ.Κυπριανού δήλωσε ότι ήδη διερευνώνται οι προθέσεις και οι αντιδράσεις άλλων κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά τα περί ανάληψης προεδρίας του ΑΚΕΛ

με το ΔΗΣΥ, ο κ. Κυπριανού εμφανίστηκε εντελώς κάθετος, τονίζοντας ότι με μια τέτοια προσέγγιση διαφωνεί εντελώς.

"Να μην γίνεται σύγκριση"

Ερωτηθείς για τα αίτια της πτώσης των ποσοστών του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση με αυτά του 2011 καθώς στο ενδιάμεσο μεσολάβησε οι οικονομική κρίση την οποία «εμείς διαχειριστήκαμε και όχι το ΔΗΣΥ».

Επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ

Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση του τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ο κ. Κυπριανού δήλωσε πως η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν δικαιολογημένη, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να διακοπούν.

Παρ’ όλ’ αυτά παρότρυνε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και να διεκδικήσει παρέμβαση με σχετική επιστολή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκρινε ότι θα έπρεπε να ενημερωθεί, έστω τηλεφωνικώς, για τα όσα εκτυλιχθηκαν τα τελευταία 24ωρα καθώς, όπως είπε, «είμαστε στο σκοτάδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα