«Δεν θα διστάσουμε να κινήσουμε διαδικασίες ποινικής δίωξης εναντίον ιεραρχών»

Με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο αρχηγός της αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις ελλείψεις της αστυνομίας αλλά και στις παραβιάσεις των μέτρων από πλευράς των ιεραρχών.


Αρχικά αναφέρθηκε για το βάρος που επωμίζεται η αστυνομία και που είναι τεράστιο. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις στην αστυνομία, που υπήρχαν από πριν και που αυξήθηκαν γιατί υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα

ή έχουν ειδική άδεια. Τόνισε όμως ότι με τη βοήθεια άλλων υπηρεσιών μπορούν να τα καταφέρουν.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία βρίσκεται σε μια περίοδο αναπροσαρμογής και αναδιάταξης, ενώ πρέπει να  γίνουν άμεσα προσλήψεις καθώς και ανακατατάξεις και προαγωγές.

Τέλος σχολίασε τα κρούσματα παραβίασης του νόμου από πλευρά των ιεραρχών, αναφέροντας  ότι δεν θα διστάσουν να κινήσουν διαδικασίες ποινικής δίωξης εναντίον ιεραρχών γιατί, κάνεις δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Ανέφερε ότι είχε έρθει σε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο και ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα διατάγματα και ότι έδωσε οδηγίες προς τον κλήρο και το κόσμο,διευκρινίζοντας ότι όλοι πρέπει να σεβαστούμε τα διατάγματα. Επισήμανε ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις απειθαρχίας στην περιοχή της Μόρφου και στη Λευκωσία και έκανε έκκληση για συνεργασία και συντονισμό με την αστυνομία. Τόνισε ότι οι ιερείς πρέπει να σεβαστούν την υγεία του κοινού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη:

Λειτουργία με πιστούς τέλεσε ο Μητροπολίτης Μόρφου–Eξώδικα από Αστυνομία (vid)

 Ανάλυση: Ελλάδα - Ο «φτωχός συγγενής» που παραδίδει μαθήματα

 Έκτακτη ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας για τη διαχείριση περιστατικών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχηγός Αστυνομίας, Δεν,archigos astynomias, den