Αρχιεπίσκοπος: Φονιάδες αυτοί που κάνουν τις εκτρώσεις

Σε έντονο ύφος ήταν για ακόμη μια φορά δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, αυτή την φορά για το θέμα των εκτρώσεων. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, σε δηλώσεις του νωρίτερα το πρωί, ανέφερε ότι εκείνοι που θα κάνουν την έκτρωση θα είναι φονιάδες, τόσο η μητέρα και οι γιατροί αλλά και ο σύζυγος που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Οι εν λόγω θέσεις της Εκκλησίας τις οποίες και σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος είναι μέρος της εγκυκλίου της

Ιεράς Συνόδου η οποία διαβάστηκε σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς. Η εγκύκλιος αυτή κυκλοφόρησε με αφορμή την συζήτηση που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής και αφορά τροποποίηση του άρθρου 169Α του Ποινικού Κώδικα, η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής. Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης Πάφου, κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου.

Στην εν λόγω πρόταση, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ο τερματισμός της κύησης στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Όταν δεν έχουν συμπληρωθεί δώδεκα εβδομάδες εγκυμοσύνης >> όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα εγκληματικής πράξης (όπως βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, αιμομιξία) και δεν έχουν συμπληρωθεί δεκαεννέα εβδομάδες εγκυμοσύνης

- Όταν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής ανωμαλίας του εμβρύου που επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού

- Όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή κίνδυνος βλάβης για την έγκυο

- Σε περίπτωση πολλαπλής κύησης για τη βιωσιμότητα των εμβρύων

- Σε περίπτωση που η έγκυος είναι ανήλικη απαιτείται σε κάθε περίπτωση η συναίνεση ενός από τους γονείς ή αυτού που έχει την επιμέλεια.

Κληθείς να σχολιάσει αν τα πιο πάνω ισχύουν και σε περιπτώσεις ανήλικων, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η έκτρωση, είναι φόνος και συμπλήρωσε ότι η Εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών αυτών που τους έτυχε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τις καλεί να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά αυτά και την φροντίδα τους θα την αναλάβει η Εκκλησία.

«Μπορούμε να συμπαρασταθούμε αυτών των ειδικών περιπτώσεων, που δεν θέλουν να φανερωθούν, δεν θέλουν να φαίνονται ως μητέρες. Η Εκκλησία μπορεί αν αναλάβει νόμιμα αυτά τα παιδιά, πρέπει να το ξέρει το κράτος, η κυβέρνηση, να τα προστατέψουμε και εκείνα, για να προστατεύσουμε και την μητέρα», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα