Αρχές Σεπτεμβρίου η ανάδειξη του νέου Πρωθυπουργού στο ΗΒ

Την ολοκλήρωση της υποβολής υποψηφιοτήτων από στελέχη των Συντηρητικών για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον μέχρι το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης συστήνει η επονομαζόμενη Επιτροπή 1922 του κυβερνώντος βρετανικού κόμματος, με προτεινόμενη καταληκτική ημερομηνία για την επιλογή του νέου Πρωθυπουργού τη 2α Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση της επιτροπής που ανέλαβε τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος της κούρσας διαδοχής αναμένεται να γίνει δεκτή την Τετάρτη, δίνοντας το επίσημο έναυσμα στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Σε περίπτωση υποβολής συμμετοχής από περισσότερους

από δύο υποψηφίους, μέσα από ψηφοφορίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Συντηρητικών θα αναδειχθούν δύο τελικοί υποψήφιοι επί των οποίων θα κληθούν να αποφασίσουν τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος.

Ο βουλευτής επικεφαλής της επιτροπής Γκρέιαμ Μπρέιντι δήλωσε: «Νομίζω ότι η άποψη του κόμματος είναι ότι τόσο εμείς ως Συντηρητικοί όσο και η χώρα γενικότερα πραγματικά χρειαζόμαστε βεβαιότητα, θα θέλαμε κάποια κατάληξη και πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία όσο πιο σύντομα μπορούμε πρακτικά. Αυτό θα πρέπει να σημαίνει ότι θα έχουμε έναν νέο Πρωθυπουργό πριν η Βουλή των Κοινοτήτων επιστρέψει για τις εργασίες της τον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Κάμερον έχει προαναγγείλει ότι θα παραιτηθεί εν ευθέτω χρόνω, πριν από το ετήσιο συνέδριο του κόμματος που φέτος είναι προγραμματισμένο για τις 2-5 Οκτωβρίου στο Μπέρμιγχαμ.

Εν τω μεταξύ, κατά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά το δημοψήφισμα, κατά το οποίο ο Ντέιβιντ Κάμερον κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς επικεφαλής της εκστρατείας Leave, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας κρατικών λειτουργών που θα έχει το περίπλοκο καθήκον διαπραγμάτευσης των όρων διαζυγίου με τις Βρυξέλλες.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την απογευματινή του δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων ο κ. Κάμερον θα αποκλείσει το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος, θέλοντας να τερματίσει τη φημολογία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα