Αρχές Οκτώβρη ξεκινά ο διάλογος Υπ.Εργασίας για ΑΤΑ

Αρχές Οκτωβρίου αρχίζει ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τη ρύθμιση της ΑΤΑ στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

«Θα ακούσω τις θέσεις όλων, θα καταγραφούν οι θέσεις και θα βρούμε μία λύση για το καλό όλων», δήλωσε στο ΚΥΠΕ η κ. Αιμιλιανίδου.

Να

σημειωθεί πως η ΑΤΑ είχε παγώσει (στο 27,99%) το 2012 στο πλαίσιο των συζητήσεων για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της κυπριακής οικονομίας. Με βάση που είχε συνομολογηθεί στο δημόσιο τομέα, η ΑΤΑ παραχωρείται στο 50% μία φορά και νοουμένου ότι το 2ο και 3ο τρίμηνο του προηγούμενου έτους καταγραφούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Με βάση την ίδια συμφωνία η καταβολή της ΑΤΑ αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Συντεχνίες θεωρούν ότι μια συμφωνία για τον καθορισμό της ΑΤΑ θα βοηθήσει στη συνομολόγηση συμφωνιών για τις συλλογικές συμβάσεις που θα πρέπει ανανεωθούν στους διάφορους εργασιακούς κλάδους. Παράλληλα, ο ΓΓ του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ πως θα πρέπει να υπάρξει ομοιογένεια στο τι ισχύει μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αναφορικά με την καταβολή της ΑΤΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα