Απτόητος ο "Ονησίφορος" - Προχωρεί κανονικά η γεώτρηση

Οι εργασίες του γεωτρύπανου West Capella στο κοίτασμα «Ονησίφορος» του οικοπέδου 11 προχωρούν κανονικά, βάσει του προγράμματος της κοινοπραξίας ΤΟΤΑΛ – ΕΝΙ.

Η κυβέρνηση, διατηρώντας χαμηλούς τόνους, δεν δίνει λεπτομέρειες σε σχέση με τις εργασίες στο οικόπεδο 11.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Όλα στο φως» και την Κατερίνα Χριστοφίδου, ο Υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι το κοίτασμα "Ονησίφορος" δεν είναι μεγάλη, αλλά μικρού ή μεσαίου μεγέθους ανακάλυψη. «Τις δομές που υπάρχουν τις βλέπουμε, δεν βλέπουμε αν υπάρχουν

υδρογονάνθρακες» σημείωσε.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Το τουρκικό σεισμικό πλοίο Μπαρμπαρός πλέει, τις τελευταίες ώρες ανοικτά της Πάφου. Στην ίδια περιοχή κινείται και η τουρκική φρεγάτα Ίμβρος.

Η κυβέρνηση, πάντως, θεωρεί ότι η συμμετοχή ξένων εταιρειών - κολοσσών στο ενεργειακό της πρόγραμμα, αποτελεί ακόμη έναν λόγο για την Τουρκία να περιοριστεί στα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας – Ισραήλ, ο Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε δεν μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς τη συγκατάθεση της Δημοκρατίας.Πέραν της νομικής πτυχής, επισήμανε, ότι υπάρχει και η πολιτική πτυχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα