‘Αποστολή’ στις Οινούσσες από Τούρκους εθνικιστές

Μέλη του τουρκικού κόμματος ‘Κίνηση για την υπεράσπιση των Εθνικών Δικαιωμάτων’, ένα μικρό κόμμα στην Τουρκία, που δεν εκπροσωπείται καν στην τουρκική βουλή, διοργάνωσαν μία κρουαζιέρα ανοιχτά των Οινουσσών και κρατώντας τουρκικές σημαίες προσπάθησαν με την κίνηση αυτή να διαμαρτυρηθούν για την ‘κατάληψη’ του νησιού αυτού από την Ελλάδα, καθώς και άλλων 17 νησιών του Αιγαίου.

Τα μέλη του εθνικιστικού κόμματος ξεκίνησαν με ένα πλοιάριο από τη Σμύρνη και

έπειτα από 45 λεπτά έφτασαν στα ανοιχτά του νησιού. Όπως αναφέρεται, το πλοιάριο προσέγγισε τις Οινούσσες περίπου στο 1 μίλι. ‘Παρότι οι Οινούσσες αποτελούν χώμα της πατρίδας μας», όπως λέει ο αρθρογράφος της επίσης εθνικιστικής εφημερίδας ‘Γενί Τσαγ’, που συμμετείχε στην ενέργεια αυτή των μελών του κόμματος, «μόνο από μακριά μπορούσαμε να παρακολουθούμε το νησί. Γιατί εκεί υπάρχει ο ελληνικός στρατός και γιατί η ελληνική ακτοφυλακή παρακολουθούσε συνεχώς τις κινήσεις μας. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας χρειάζεται διαβατήριο για να πάει στο νησί αυτό».

Ο πρόεδρος του κόμματος, ο δικηγόρος Καντίρ Καρτάλ, μόλις το πλοίο πλησίασε στο 1 μίλι, προέβη και στο απαραίτητο λογύδριο, λέγοντας τα εξής: «Όπως βλέπετε, αυτές είναι οι Οινούσσες, οι οποίες είναι ένα από τα 18 νησιά και βραχονησίδες που αφέθηκαν στην Ελλάδα, και για τις οποίες η κυβέρνηση του ΑΚΡ πρέπει να εξηγήσει στην κοινή γνώμη πώς επιτράπηκε να υπάρχει ελληνικός στρατός πάνω στα δικά μας εδάφη».

Keywords
Τυχαία Θέματα