'Ενταση ανάμεσα σε Μπλίνκεν και Νετανιάχου - Έδωσαν χωριστές συνεντεύξεις

Μόνος του παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν μετά την συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως επικράτησε ένταση κατά την επαφή των δύο ανδρών.

BREAKING: Israel's Channel 12 reports that the one-on-one meeting between Netanyahu and US Secretary State Blinken was 'tense' and that Washington is 'losing

its patience'

— The Spectator Index (@spectatorindex) January 9, 2024

Met with @IsraeliPM and reaffirmed our support for Israel’s right to prevent another October 7 from occurring.



I also stressed the importance of avoiding civilian harm, protecting civilian infrastructure, and ensuring the distribution of humanitarian assistance throughout Gaza. pic.twitter.com/1g7h27Ci8f

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) January 9, 2024

Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε την Τρίτη (9/1) τους ηγέτες του Ισραήλ να αποφύγουν να προκαλέσουν κακό στους αμάχους στον πόλεμο στη Γάζα και να διατηρήσουν ένα μονοπάτι προς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, στις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και το πολεμικό υπουργικό συμβούλιό του.

Ο Μπλίνκεν, που περιόδευσε επίσης σε αραβικές χώρες για συνομιλίες σχετικά με τα σχέδια για τη μελλοντική διακυβέρνηση της Γάζας και την ενσωμάτωση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε νωρίτερα πως θα συζητούσε στις συναντήσεις του τον «δρόμο προς τα εμπρός» στον πόλεμο.

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε κατ΄ιδίαν με τον Νετανιάχου στη στρατιωτική βάση Κίρια του Τελ Αβίβ και στη συνέχεια με το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Νέα προειδοποίηση Μπλίνκεν για προστασία των αμάχων στη Γάζα

Keywords
Τυχαία Θέματα