Απόψεις και προβλήματα των ΜΚΟ συζητήθηκαν σε συνάντηση στο ΥΠΕΣ

Οι απόψεις και τα προβλήματα των εκπροσώπων των ΜΚΟ ακούστηκαν στον Πρώτο Διάλογο μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και των Εθελοντικών Οργανώσεων/ΜΚΟ που διοργάνωσε την Τρίτη στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ). Χαιρετισμό του Υπουργού Εσωτερικών διάβασε στη συνάντηση ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Δρ. Ελίκκος Ηλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ Ηλίας Δημητρίου, ανέφερε ότι ο θεσμός του

Διαλόγου δίνει την ευκαιρία στις εθελοντικές οργανώσεις να υποβάλουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους στο πλαίσιο ενός ανοικτού θεσμοθετημένου διαλόγου με την Πολιτεία.

Εξέφρασε ευχαριστίες τόσο προς τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων για τη συμμετοχή τους, όσο και προς τον Υπουργό για τη θετική  ανταπόκρισή του στη θέσπιση του θεσμού του Διαλόγου με τις οργανώσεις, ο οποίος δίνει την ευκαιρία και στις δύο πλευρές να συζητήσουν θέματα που άπτονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια του Διαλόγου, ακούστηκαν με προσοχή οι απόψεις και τα προβλήματα των εκπροσώπων των ΜΚΟ και δόθηκαν οι αναγκαίες απαντήσεις, καταλήγοντας ότι «όλα θα μελετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα γίνει προσπάθεια να επιλυθούν/προωθηθούν το συντομότερο». Ευχαρίστησαν το ΠΣΣΕ για την πρωτοβουλία του στη διοργάνωση των Διαλόγων με τις ΜΚΟ και συνεχάρηκαν τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ για το δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν. Επισημάνθηκε ότι ο διάλογος με τις εθελοντικές οργανώσεις είναι σημαντικός και δίνει την ευκαιρία της προσωπικής επαφής του κράτους με τις οργανώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα