Απόψε η εκδήλωση «εξέλιξη της αχρήματης οικονομίας»

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Intercollege, σας προσκαλούν σε εκδήλωση με τίτλο ‘Η εξέλιξη της αχρήματης οικονομίας: συζήτηση και αντιπαράθεση επιχειρημάτων από ακαδημαικούς ερευνητές, επαγγελματίες και εκρποσώπους της βιομηχανίας’ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – Αμφιθέατρο UNESCO, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 17:30.

Ομιλητές: Γιαγλής Γιώργος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθυμίου Λεωνίδας, Intercollege, Κωνσταντίνου Δημήτρης, Philoshopic, Λουκά Σούλλα, Πανεπιστήμιο

Λευκωσίας, Μπάτιθ-Λάθο Μπερνάρντο, Πανεπιστήμιο Μπαμγκόρ, Πουαγκαρέ Χάρης, Τράπεζα Κύπρου, Τζιωρτζής Γιώργος, KPMG.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου των Μπερνάρντο Μπάτιθ-Λάθο και Λεωνίδα Ευθυμίου με τίτλο ‘The Book of Payments: Historical and Contemporary Views on the Cashless Society’.

Χορηγοί: Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Intercollage.

Σύντομη Ανασκόπηση: Όταν τις δεκαετίες του 1950 και 1960 εφαρμοστηκε η χρήση των πρώτων ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, μια μεγάλη ιδέα είχε γεννηθεί. Ενα όραμα που μακροπρόθεσμα θα άλλαζε τις οικονομικές και κοινωνικές δομές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ήταν η ιδέα της ‘αχρήματης κοινωνίας’.

Μιας κοινωνίας στην οποία οι συναλλαγές θα γίνονταν όχι με μετρητά, αλλά με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Δεκαετίες μετά, ενώ η ιδέα γίνεται πιο έντονη λόγω των τεχνολογικών υποδομών, της ψηφιακής τεχνολογίας και της ευρείας χρήσης του πλαστικού και ηλεκτρονικού χρήματος, το πόσο κοντά είμαστε σε μία κοινωνία χωρίς χρήματα, δεν μπορεί να απαντηθεί με σαφήνεια.

Ενώ οι αχρήματες πληρωμές αυξάνονται, την ίδια ώρα αυξάνεται και η κυκλοφορία χαρτονομισμάτων, σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη, εκτός από τις σκανδιναβικές. Μια εκτεταμένη ανάλυση της διακόρφωσης της αχρήματης κοινωνίας

Έισοδος Ελευθερη – περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για συμμετοχή, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Δρ. Λεωνίδα Ευθυμίου στο [email protected] ή στο τηλέφωνο +357 99327945.

Keywords
Τυχαία Θέματα