Απόπειρα απαγωγής 4χρονου κοριτσιού

Πρωτόγνωρη για τα Κυπριακά χρονικά υπόθεση απεπιτυχούς απόπειρας απαγωγής διερευνούν οι αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας.

Κατόπιν πληροφορίας που λήφθηκε από τη Γιούροπολ, προχώρησαν στη σύλληψη τριών Νορβηγών, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, με σκοπό την απαγωγή τετράχρονου κοριτσιού που διαμένει μόνιμα με την Κύπρια μητέρα του στη Λευκωσία και να το παραδώσουν στον Νορβηγό πατέρα του από τον οποίο η μητέρα έχει πάρει διαζύγιο. Πρόκειται για

τρεις ανδρες ηλικίας 29, 40 και 60 χρόνων οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την τριήμερη κράτησή τους

Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν τα κλειδιά του οχήματος του πατέρα, χάρτες και σημειώσεις στις οποίες καταγραφόταν με λεπτομέρεια η καθημερινότητα της 4χρονης, το σπίτι όπου διαμένει με τη μητέρα της αλλά και το νηπιαγωγείο όπου φοιτά το παιδί.

Ο ισχυρισμός που προβάλλουν και οι τρεις είναι ότι δέν έχουν καμιά σχέση με το παιδί και το μόνο που θέλουν είναι να μεταφέρουν ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο όνομα του πατέρα της ανήλικης.

Η αστυνομία πέτυχε την τριήμερη κράτηση των υπόπτων ενώ για τη σύλληψη τους ενημερώθηκε και η Interpol. Την ίδια ώρα η αστυνομία σε συνεργασία με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες αναζητούν τον πατέρα που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος στην υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και συγκεκριμένα αρπαγής και μεταφοράς προσώπου εκτός των ορίων της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς τη συναίνεση αυτού ή άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα