"Ψαλίδι" και απολύσεις από Noble, Delek, Avner

Σε απολύσεις δεκάδων εργαζομένων προχωρούν οι εταιρείες Noble και Delek στο Ισραήλ, λόγω της στασιμότητας που παρατηρείται στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων Λεβιάθαν και Ταμάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Globes στο Ισραήλ, Noble, Delek και Avner, θα προχωρήσουν σε δεκάδες απολύεις, λόγω της μικρής προόδου στην βιομηχανία του φυσικού αερίου και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Λεβιάθαν. Εκατοντάδες μηχανικοί της

εταιρείας Noble, οι οποίοι εργάζονται στο Χιούστον και το Τέξας, στο έργο της ανάπτυξης του Λεβιάθαν ήδη απολύθηκαν.

Στα ετήσια οικονομικά στοιχεία της για το 2014, η Noble αναφέρει ότι προτίθεται να περικόψει τις επενδύσεις της ανά το παγκόσμιο κατά 40%, εξέλιξη η οποία σχετίζεται με την ραγδαία πτώση της τιμής του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα η εταιρεία έχει αποφασίσει να τερματίσει όλες τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις της στο Ισραήλ. Ιδιαίτερα για το Ισραήλ, εδώ και καιρό γινόταν λόγος για το περίπλοκο ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο έχει βάλει σε στασιμότητα τις όποιες εξελίξεις αναφορικά με την ανάπτυξη των κοιτασμάτων. Αυτό τονίστηκε και κατά τη διάρκεια του Eastern Mediterranean Gas Conference που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές βδομάδες, η Noble διέκοψε και τις προσπάθειες για μίσθωση εγκαταστάσεων στο λιμάνι του Ισραήλ, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως βάση για τις θαλάσσιες δραστηριότητες της στην ΑΟΖ του Ισραήλ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε δύο μόλις βδομάδες μετά την αγωγή της εταιρείας κατά του κράτους του Ισραήλ, αναφορικά με υπερχρεώσεις στα δικαιώματα της εταιρείας.

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα