Απόλλων: Μελέτη, βελτίωση και στο βάθος Τρακάι

Σε ρυθμούς Σαξάν με ολίγο από Τρακάι, ζουν στον Απόλλωνα.

Ο Πέδρο Εμάνουελ ούτε που θέλει να απασχολεί τους παίκτες του ο επόμενος γύρος του Γιουρόπα με τους Λιθουανούς, αφού θέλει πρώτα να τελειώσουν μια και καλή με τους Μολδαβούς. Σαφώς και ο Πορτογάλος τεχνικός του Απόλλωνα ξέρει ότι η ομάδα του είναι ουσιαστικά στον β' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, όμως αυτό που περιμένει είναι να δει τους παίκτες του να αγωνίζονται σοβαρά και την Πέμπτη, να κερδίζουν για δεύτερη φορά και να παρουσιάζονται πιο έτοιμοι σε σχέση με το πρώτο παιγνίδι. Για τον προπονητή της λεμεσιανής

ομάδας όλους τους αγώνες της Ευρώπης πρέπει να τους εκμεταλλευτεί η ομάδα του για να φθάσει σε επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, ο κ. Εμάνουελ πιθανότατα θα έχει στη διάθεσή του ακόμα μια επιλογή, αυτήν του Μάριου Στυλιανού, ο οποίος αναμένεται αυτές τις ημέρες να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε στην Ουγγαρία και τον άφησε λίγο πίσω. Απ' εκεί και πέρα, με τους Λιθουανούς οι επιλογές θα είναι περισσότερες αφού θα υπάρχουν ακόμα οι Ντα Σίλβα και Σιμόες, ενώ κάποιες ελπίδες υπάρχουν και για τους Γκίε και Αγγελή. Και φυσικά μέχρι τότε, αν υπάρξουν και άλλες αφίξεις (θυμίζουμε ότι ο Απόλλωνας θα κάνει ακόμα 2-3 μεταγραφές) τότε ο κ. Εμάνουελ θα έχει πολλούς περισσότερους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν μετά το παιγνίδι της Πέμπτης ο Φώτης Παπουλής. Ο Ελλαδίτης συνδύασε το ντεμπούτο του ως αρχηγός του Απόλλωνα με νίκη, γκολ και ασίστ και φυσικά ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του. Αν και λιγομίλητος εκ φύσεως ο Έλληνας άσος δεν σταμάτησε να χαμογελά μετά τον αγώνα ενώ έδειξε να απολαμβάνει το τέρμα που σημείωσε στο Κισινάου. Στο αεροδρόμιο ο Παπουλής είχε συνομιλία αρκετών λεπτών με τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη, ενώ στο αεροπλάνο προτίμησε τη συντροφιά του υπεύθυνου επικοινωνίας της ομάδας Φανούριου Κωνσταντίνου, αφού κάθισε δίπλα του. Είναι αλήθεια ότι στον Απόλλωνα περιμένουν ακόμα πιο πολλά φέτος από τον Παπουλή, ο οποίος μπήκε στον 4ό του χρόνο στον Απόλλωνα αφού αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2012. Ο Παπουλής σημείωσε στα τρία προηγούμενα χρόνια 35 γκολ στο πρωτάθλημα (9 το 2012-13, 12 το 2013-14 και 14 το 2014-15), και 5 στις υπόλοιπες διοργανώσεις (κύπελλο - Ευρώπη).

Μελετούν την Τρακάι
Και μπορεί ο προπονητής του Απόλλωνα να θέλει τους παίκτες του συγκεντρωμένους στον αγώνα της Πέμπτης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνεργάτες του δεν σκέφτονται και δεν μελετούν την Τρακάι. Ήδη συγκεντρώνουν πολλά στοιχεία για τον τρόπο που αγωνίζεται, επικίνδυνους παίκτες και γενικά όσα αφορούν τους Λιθουανούς. Η Τρακάι, μετά από 16 αγωνιστικές, στη Λιθουανία είναι 2η, 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ζαλκίρις Βίλνιους, που όμως έχει δώσει δύο αγώνες περισσότερους. Σημείωσε 13 νίκες, έφερε 1 ισοπαλία και έχασε δύο φορές, πέτυχε 42 τέρματα (2,5 μ.ο. ανά παιγνίδι) και δέχθηκε 15 (1 γκολ μ.ο. ανά παιγνίδι). Και μόνο ότι απειλεί φέτος την ισόβια πρωταθλήτρια και συμπολίτιδά της Ζαλκίρις αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Το πρωτάθλημα της Λιθουανίας έχει διακοπεί και θα επαναρχίσει τρεις ημέρες μετά και τον δεύτερο αγώνα του Απόλλωνα με την Τρακάι, έτσι αν θέλει κάποιος από το τεχνικό τιμ του Απόλλωνα να τη δει είτε θα πρέπει να πάει στα Φερόε την Πέμπτη ή μέσω dvd από τα παιγνίδια της στο πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα