Απόλλων: Με οδηγό τις... Ίντερ, Λάτσιο

Για 3η φορά, ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί ομάδα από την Ιταλία σε ευρωπαϊκό αγώνα και η προϊστορία του, ειδικά στην Κύπρο, είναι θετικότατη.

Το όνομα της Ίντερ προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα, πόσο μάλλον το φθινόπωρο του 1993, όταν βρέθηκε στον δρόμο του Απόλλωνα στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα της Λεμεσού άντεξε στο Μιλάνο (έχασε μόλις με 1-0) και κατέγραψε μία από τις σπουδαιότερες της βραδιές στην Ευρώπη, φέρνοντας ισοπαλία 3-3 στη Λεμεσό. Με Σπόλιαριτς,

Τσέποβιτς, Ιωσηφίδη να σκοράρουν, επανήλθε από το 0-2 και το 2-3, για να πάρει μία ιστορική ισοπαλία κόντρα στην Ίντερ του Μπέρκαμπ, που στο τέλος της σεζόν κατέκτησε και το τρόπαιο.

Είκοσι ακριβώς χρόνια μετά, σε επίπεδο ομίλων πλέον, κατέβηκε στην Κύπρο η Λάτσιο. Και εδώ πολύ μεγάλη η διαφορά στα μεγέθη, αλλά ο Απόλλωνας πήρε λευκή ισοπαλία στη Λευκωσία, ενώ έπεσε με το κεφάλι ψηλά (1-2 με σκόρερ τον Παπουλλή) στη Ρώμη.

Η Αταλάντα ήταν σαφώς καλύτερη στο παιχνίδι της Ιταλίας, αλλά και εκεί, όπως και το 1993 και το 2013, ο Απόλλωνας έδωσε μάχη (ισοφάρισε προσωρινά με τον Σκέμπρι), πριν υποκύψει. Στον επαναληπτικό, με οδηγό το παρελθόν και φυσικά το παρόν (τις εμφανίσεις του στον δύσκολο αυτό όμιλο), μπορεί να κάνει άλλη μία επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα