Απόλλων: Κανένας εφησυχασμός, εντείνεται η προσπάθεια

Το ότι η ομάδα βρίσκεται και πάλι σε πορεία πρωταθλητισμού ικανοποιεί τους πάντες, όμως σε καμία δεν τους αποπροσανατολίζει
--------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν εφησυχάζουν στον Απόλλωνα από την καλή πορεία των τελευταίων εβδομάδων και εντείνουν την προσπάθεια για να συνεχιστεί η νικηφόρος πορεία. Το ότι ο Απόλλωνας βρίσκεται και πάλι σε πορεία πρωταθλητισμού ικανοποιεί τους πάντες στο Κολόσσι, όμως σε καμία περίπτωση δεν τους αποπροσανατολίζει. Ξέρουν ότι ο δρόμος είναι μακρύς, ότι ακόμα έχουν απόσταση από την κορυφή και

για αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν με νίκες, με στόχο να μειώσουν και άλλο τη διαφορά. Ο αντικειμενικός σκοπός τώρα είναι να περάσουν στη 2η θέση, έτσι ώστε να συνεχίσουν με ακόμα πιο μεγάλη αποφασιστικότητα το κυνήγι της ΑΕΚ.

Ο Πέδρο Εμάνουελ ποτέ δεν έπαψε να στηρίζει και να πιστεύει στους παίκτες του και στη δουλειά που γίνεται στο Κολόσσι. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει εμπιστοσύνη στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους και για αυτό δεν είχε πρόβλημα να δηλώσει μετά το εντός έδρας 0-0 με τον Ερμή στις 7 Νοεμβρίου το εξής: «Θα παλέψουμε για τον τίτλο μέχρι το τέλος, η πίεση είναι καλή και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε». Τότε όλοι τον έλεγαν τρελό ή απόρησαν με την τοποθέτησή του. Ο ίδιος όμως εξέφρασε την πίστη του στη δουλειά του ίδιου και των παικτών του.

Δύο μήνες μετά από εκείνη την τοποθέτηση, άπαντες στην οικογένεια του Απόλλωνα πιστεύουν ξανά στις δυνατότητες της ομάδας. Λίγο η νίκη στο ΓΣΠ, λίγο η δεύτερη φετινή νίκη στο λεμεσιανό ντέρμπι, λίγο οι συνεχόμενες νίκες με καλές εμφανίσεις έχουν μετατρέψει την αρχική απαισιοδοξία σε αισιοδοξία. Πλέον οι φίλοι της λεμεσιανής ομάδας το λένε στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ότι ο Απόλλωνας μπορεί για τον τίτλο.

Στο ίδιο μοτίβο
Ο Πορτογάλος τεχνικός του Απόλλωνα δεν παρασύρεται και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Χαμηλοί τόνοι και σκληρή δουλειά. Άλλωστε, ποτέ δεν επικαλέστηκε τις απουσίες στα ανεπιτυχή αποτελέσματα (και είχε το κάθε δικαίωμα, αφού ο Απόλλωνας για 1,5 μήνα έπαιζε με τουλάχιστον 7 παίκτες εκτός), δεν βρήκε σαν δικαιολογία για τα 0-0 με Ομόνοια, Ερμή και Πάφο τα χωράφια-γήπεδα όπου κλήθηκε να αγωνιστεί η ομάδα του και σπάνια έχει ασχοληθεί με διαιτητικές αποφάσεις. Ξέρει ότι άμα δουλεύει κάποιος ανταμείβεται. Για αυτό και ζήτησε από τους παίκτες του ακόμα πιο σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, γιατί τους περιμένει μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον Εθνικό στο Δασάκι.

Ήδη ο κ. Εμάνουελ και οι συνεργάτες του έχουν δει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Εθνικός και περιμένουν ένα εξαιρετικά ιδιάζον παιγνίδι. Η φιλοσοφία του Απόλλωνα δεν θα αλλάξει. Δυνατή και σφικτή άμυνα για να κρατήσει το μηδέν σε ακόμα ένα παιγνίδι και μπροστά να πετύχει τουλάχιστον το ένα γκολ, που θα του χαρίσει το τρίποντο. Το ευχάριστο για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πως με εξαίρεση τον Γκίε, για δεύτερη σερί προπόνηση χθες, είδε όλους τους παίκτες του να ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει αυξημένες επιλογές και δυνατότητα να καταστρώσει όσο καλύτερα γίνεται το πλάνο απόδρασης από το «Δάσος». Δεν αποκλείεται για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό να συμπεριληφθεί στην αποστολή κάποιος από τους Κυριάκου και Λόπες. Ο πρώτος απουσιάζει από τους αγώνες με τη Σαξάν τον Ιούλιο και ο δεύτερος από τον αγώνα με τη Σαλαμίνα τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα