Απόλλων: Αρκούν δύο νεοφερμένοι;

Με ακόμη δύο προσθήκες οι «κυανόλευκοι» θα έχουν καλύψει ποσοτικά τις αποχωρήσεις από το ρόστερ τους.

Για την εξάλειψη του προβαδίσματος του Απόλλωνα απέναντι σε μια ομάδα, η οποία υπολειπόταν σαφώς σε ποιότητα και (ευρωπαϊκή) εμπειρία, αποδείχθηκε καταλυτική -πέραν της τακτικής διαχείρισης του επαναληπτικού- η απουσία τεσσάρων μονάδων ελέω τραυματισμού (Μερκής, Βασιλείου, Κυριάκου, Στογιάνοβιτς) και η παρουσία στην αποστολή τριών που δεν ήταν σε πλήρη ετοιμότητα (Αγγελή, Τουράμ και Γκιέ Γκιέ).

Δεν είναι μόνον αυτή η πραγματικότητα που υπογραμμίζει την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης

των «κυανολεύκων». Από το έμψυχο δυναμικό των τελευταίων έχουν αποχωρήσει οκτώ ποδοσφαιριστές και μια αντιστοίχιση με τους έξι νεοφερμένους καταδεικνύει ότι δεν έχουν αναπληρωθεί τα κενά των Έλτον και Σανγκόι. Ουδόλως συμπτωματικά ο σύλλογος της Λεμεσού κινείται για την απόκτηση ενός μέσου και ενός επιθετικού.

Ακόμη όμως και αν ο Απόλλωνας αποκτήσει ακριβώς όσους παίκτες αποδέσμευσε, το ερώτημα της πληρότητας του ρόστερ παραμένει. Όχι τόσο επειδή την περασμένη περίοδο ο συγκεκριμένος αριθμός παικτών δεν αποδείχθηκε ικανός να οδηγήσει στο πρωτάθλημα -αυτό το μειονέκτημα μπορεί να καλυφθεί μέσα από την υπέρτερη ποιότητα των νεοφερμένων έναντι των προκατόχων τους.

Το ζήτημα άπτεται κυρίως του σοβαρού τραυματισμού του Χάμπου Κυριάκου, ο οποίος καλύπτει μια νευραλγική θέση (αμυντικός μέσος) και ένεκα του σοβαρού τραυματισμού (ρήξη χιαστών, τουλάχιστον έξι μήνες εκτός) ουσιαστικά πρέπει να λογίζεται ως ακόμη μια απώλεια. Ίσως εκεί να χρειαστεί ακόμη μια προσθήκη, προκειμένου ο Απόλλωνας να μη βρεθεί και στο πρωτάθλημα να αγωνίζεται δίχως εναλλακτική για τους κόφτες του, κάθε φορά που κάποιος εξ αυτών θα είναι τραυματίας, τιμωρημένος ή εκτός φόρμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα