Αποκλειστικό: Νέα περίπτωση παιδιού Ε/κ με Τούρκο υπήκοο

Φαίνεται πως δεν ήταν η μοναδική περίπτωση, η υπόθεση της κυρίας Μαρίας που ανέδειξε το Sigma και το Sigmalive, που απέκτησε παιδί με Τούρκο υπήκοο με αποτέλεσμα το παιδί της να παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς υπηκοότητα, παρά τις συνεχείς αιτήσεις της στο αρμόδιο τμήμα.

Όπως το Sigmalive αποκάλυψε το Σάββατο, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ότι θα προκύψουν εξελίξεις σ’ ό,τι αφορά

στην υπόθεση της κυρίας Μαρίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρήθηκε κινητοποίηση στα κυβερνητικά στρώματα και στις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, το αρμόδιο Υπουργείο έχει λάβει για το ζήτημα της υπηκοότητας του παιδιού, σχετική γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Το Sigmalive σήμερα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ακόμα μία ανάλογη περίπτωση. Πρόκειται για την κυρία Ι.Δ. (για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται τα προσωπικά στοιχεία), η οποία, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Sigmalive, εδώ και επτά μήνες αποστέλλει – χωρίς αντίκρισμα – αιτήσεις για παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας στο παιδί της, που απέκτησε με Τούρκο υπήκοο.

Η κυρία Ι.Δ., όπως πληροφόρησε το Sigmalive, παντρεύτηκε με τον σύζυγό της στην Τουρκία κι ακολούθως υπέβαλαν σχετική αίτηση για διαμονή τους στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου (σ’ αντίθεση με την πρώτη περίπτωση της κυρίας Μαρίας, που ζει με τον σύζυγό της στα κατεχόμενα), η οποία κι εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αυτή τη στιγμή η κυρία Ι.Δ. ζει με τον σύζυγό της στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου κι εργάζονται και οι δύο κανονικά. Αυτό που ζητούν, είναι να διευθετηθεί κι η δική τους περίπτωση, ούτως ώστε ν’ αποκτήσει το παιδί τους την κυπριακή υπηκοότητα.

Όπως της απαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε κάθε προσπάθειά της να μάθει νεότερα, «η υπόθεσή της βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου».

Keywords
Τυχαία Θέματα