Αποκατάσταση χιλιάδων πτωχευσάντων απο την Υπ.Αφερεγγυότητας

Στους 9.014 ανήλθε μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός των πτωχευσάντων φυσικών προσώπων που έχουν αποκατασταθεί αυτοδικαίως, σύμφωνα με τις πρόνοιες του νέου Πλαισίου Αφερεγγυότητας

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη Γιώργος Καροτσάκης ανέφερε οτι “Από τις 7 Νοεμβρίου του 2015 - έξι μήνες μετά την ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας που ήταν στις 7 Μαΐου πέρσι - μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

του 2015 έχουν αποκατασταθεί 9.014 φυσικά πρόσωπα, από τα περίπου 10.000 που βρίσκονται στο Μητρώο Πτωχευσάντων”, σημείωσε.

Ανέφερε ότι τα υπόλοιπα περίπου 1.000 φυσικά πρόσωπα που παραμένουν στο Μητρώο θα αποκατασταθούν σταδιακά, νοουμένου ότι τηρούν κάποια κριτήρια του νόμου και πρόσθεσε ότι με την αποκατάσταση τους τα πρόσωπα αυτά μπορούν να επανενταχθούν στην οικονομία.

Εξήγησε ότι “εάν το Διάταγμα Πτώχευσης έχει εκδοθεί σε διάστημα μεγαλύτερο από τρία έτη πριν τις 07/05/2015, η αυτοδίκαιη αποκατάσταση του πτωχεύσαντα θα επέλθει έξι μήνες μετά τις 07/05/2015, νοουμένου ότι ενεργεί με καλή πίστη και συνεργάζεσαι πλήρως με τον Επίσημο Παραλήπτη ή το Διαχειριστή για την εκποίηση και διανομή της πτωχευτικής του περιουσίας”.

Τι προνοεί η απαλλαγή του πτωχεύσαντος

Ο κ. Καροτσάκης είπε στο ΚΥΠΕ ότι ο πτωχεύσας απαλλάσσεται από όλα τα επαληθεύσιμα χρέη του, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο πτωχεύσας δεν απαλλάσσεσαι από χρέη ή υποχρεώσεις προς το κράτος, όπως είναι, μεταξύ άλλων, φόρους ή τέλη ή ποσά που οφείλει στη Δημοκρατία, στους Δήμους ή τις Κοινότητες, διατάγματα διατροφής, χρηματοοικονομική υποχρέωση που πηγάζει από δικαστική απόφαση για αποζημίωση λόγω θανάτου ή σωματικής βλάβης και χρέος το οποίο εξασφαλίστηκε με απάτη, κατάχρηση, υπεξαίρεση ή δόλια παραβίαση της εμπιστοσύνης στην οποία συμμετείχε.

Επίσης, από χρέος που πηγάζει από Δικαστικό Διάταγμα ή Απόφαση δυνάμει του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Νόμου.

Τέλος, ο κ. Καροτσάκης είπε ότι όσοι έχουν αποκατασταθεί μπορούν να ζητήσουν πιστοποιητικό αποκατάστασης από την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας.

Δείτε εδω περαιτέρω λεπτομέρειες για την Υπηρεσία Αφερφεγγυότητας, στην δική της ιστοσελίδα www.ise.gov.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα