Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αριστείδη Π. Τζιάμαλη στην Πάφο

Τελέστηκαν σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Αριστείδη Π. Τζιάμαλη, στο πάρκο «Αριστείδης Π. Τζιάμαλης», παρά το Εκκλησάκι του Αγίου Θεοδοσίου, στη Συνοικία Αναβαργού της Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το πρόγραμμα της τελετής περιλάμβανε αγιασμό, χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, από εκπρόσωπο της Οικογένειας Τζιάμαλη, από τον Ελευθέριο Αντωνίου, Πρόεδρο του Συμβουλίου της κατεχόμενης κοινότητας Μάσσαρι

(γενέτειρας του τιμωμένου) και Πρόεδρο των Κατεχομένων Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας, παρουσίαση από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Πέτρο Παπαπολυβίου με θέμα "Αριστείδης Π. Τζιάμαλης (1876-1968) – Ένας "άγνωστος" εθνικός αγωνιστής".

Η εκδήλωση περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία του ΙΒ’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου - «Πεύκιος Γεωργιάδης».

Ο Δήμαρχος Πάφου σε χαιρετισμό του ανέφερε πως ο Δήμος είναι ο Φορέας της συλλογικής μνήμης των πολιτών της πόλης μας και έχει ευθύνη και χρέος να τιμά τους ανθρώπους που έπεσαν ή αγωνίστηκαν για το έθνος των Ελλήνων και για την Κύπρο.

Η οικογένεια Τζιάμαλη, τίμησε τους Δήμαρχο Πάφου, Δρ. Ελευθέριο Αντωνίου και κ. Πέτρο Παπαπολυβίου για την προσφορά τους, απονέμοντας τους ευχαριστήρια πλακέτα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη της προτομής του ήρωα από τον Δήμαρχο Πάφου, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα