Αποκαλυπτικό βίντεο με τους Σέρβους φερόμενους ως εκτελεστές

Οι αποκαλύψεις γύρω από τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες τόσο του Αλέξη Μαυρομιχάλη, όσο και του δολοφονηθέντος τελικά στις 23 Ιουνίου Φάνου Καλοψηδιώτη, διαδέχονται η μια την άλλη.

Όπως είχε αποκαλύψει το ΣΙΓΜΑ τον περασμένο Απρίλιο, ετοιμαζόταν κάθοδος Σέρβων εκτελεστών για να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου.

Στα βίντεο εμφανίζονται οι Σέρβοι φερόμενοι ως εκτελεστές, κατά τη δεύτερη τους άφιξη στο νησί, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Μάλιστα, η κυπριακή αστυνομία είχε λεπτομερή ενημέρωση από την Ιντερπόλ Σερβίας, που έδειχναν συγκεκριμένη κατεύθυνση τόσο των εμπλεκόμενων διοργανωτών των φόνων, όσο και των στόχων. Είχε αποστείλει ακόμη και τις φωτογραφίες των δύο υπόπτων, τις οποίες επίσης παρουσιάζει το Σίγμα.

Όπως διαπιστώθηκε, στη συνέχεια υπήρξε και διαρροή πληροφοριών από την αστυνομία προς τους εντολείς των συμβολαίων θανάτου με αποτέλεσμα την υστάτη να ματαιωθούν τα σχέδια τους. Οι Σέρβοι φερόμενοι ως εκτελεστές αφίχθηκαν για 2η φορά στο νησί στις 4 Απριλίου και αναχώρησαν την ίδια ημέρα καθώς δεν παρουσιάστηκε το πρόσωπο, με τον οποίο ήταν σε συνεννόηση να τους παραλάβει. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται μάλιστα για πρόσωπο το οποίο τελεί υπό κράτηση και έχει κατηγορηθεί για το μακελειό της Αγίας Νάπας. Μαρτυρία μάλιστα που έχει στα χέρια της η αστυνομία του αποδίδει ρόλο οργανωτή της αιματηρής επίθεσης της 23ης Ιουνίου.

Απίστευτο, όμως, περιστατικό αφήνει εκτεθειμένη διεθνώς την Κυπριακή αστυνομία, αφού, στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα ο Φιλελεύθερος αποκάλυψε και άλλες απίστευτα άστοχες ενέργειες της Κυπριακής αστυνομίας. Αστυνομικός της Κυπριακής Ιντερπόλ, φέρεται να επικοινώνησε με ένα εκ των εμπλεκομένων στη σχεδιαζόμενη δολοφονίας, αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο και στους ηθικούς αυτουργούς ότι ήταν σε γνώση τόσο των Σερβικών αρχών όσο και των Κυπριακών, η κάθοδος Σέρβων εκτελεστών. Μάλιστα η εφημερίδα αποκαλύπτει και έγγραφα από αναφορές και εκθέσεις της αστυνομίας αλλά και αλληλογραφίας με τη Σερβική Ιντερπόλ, σύμφωνα με τις οποίες οι Σερβικές αρχές μετά τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καταγγελία της Κυπριακής αστυνομίας στη Γενική Γραμματεία της Ιντερπόλ.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη το πρωί στο αρχηγείο αστυνομίας, προχώρησαν σε έκδοση γραπτής ανακοίνωσης, με την οποία παραδέχονται το απίστευτο περιστατικό ενώ μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι διερευνήθηκαν οι πληροφορίες που τέθηκαν ενώπιον της και παρά το γεγονός ότι δεν προέκυψε μαρτυρία προέβησαν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

"Αποτελεί παραδεκτό γεγονός ότι, όντως στο στάδιο διαβίβασης πληροφορίας της Interpol, έγινε λανθασμένη τηλεφωνική επικοινωνία για την οποία έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα και κατέδειξε ότι η εν λόγω επικοινωνία ήταν προϊόν εσφαλμένης αντίληψης και όχι σκόπιμη ενέργεια που ενάγεται σε θέμα διαφθοράς. Όσον αφορά τις διαρροές υπηρεσιακών εγγράφων θα οριστεί αξιωματικός για τη διενέργεια έρευνας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Πάντως το όλο θέμα εγείρει πολλά ερωτήματα, καθώς, η γενική εκτίμηση που υπάρχει είναι, ότι ενδεχομένως οι λάθος χειρισμοί της αστυνομίας να οδήγησαν τελικά στο μακελειό της Αγίας Νάπας και το θάνατο 4 προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις πληροφορίες που απέστειλε στις Κυπριακές αρχές η Ιντερπόλ, στην υπόθεση εμπλέκετο και δεσμοφύλακας των Κεντρικών φυλακών καθώς δεύτερο πρόσωπο το οποίο πιθανόν να εκτίει ποινή φυλάκισης στις κεντρικές φυλακές.

Μεταξύ των πληροφοριών ήταν και τραπεζικοί λογαριασμοί, αριθμοί κινητών τηλεφώνων, διευθύνσεις προσώπων, που θα αποτελούσαν στόχους αλλά και το αντίτιμο των συμβολαίων θανάτων που ανερχόταν στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα