Αποκάλυψη Ομήρου: Παρέμβαση Μέρκελ για το πρώτο "κούρεμα"

Φως σε σκοτεινές πτυχές των δραματικών γεγονότων του Μαρτίου του 2013, έριξε τρία χρόνια μετά ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. Μιλώντας στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" ο κ. Ομήρου αποκάλυψε ότι υπήρξε παρέμβαση της Άγκελα Μέρκελ, διά του Μάρτιν Σιούλτς, για αναβολή της ψήφισης του πρώτου "κουρέματος".

Κληθείς να αξιολογήσει το έργο της απελθούσας Βουλής και τα όσα διαδραματίστηκαν

στο Νομοθετικό Σώμα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ο κ. Ομήρου ανέσυρε από τη μνήμη του τα όσα δραματικά και αγωνιώδη εξελίσσονταν τον Μάρτιο του 2013 και συγκεκριμένα μετά την πρώτη απόφαση του Eurogroup. Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, αποκάλυψε ότι το πρωινό της ημέρας, κατά την οποία είχε τεθεί προς ψήφιση το πρώτο "κούρεμα" είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς ο οποίος του είχε διαβιβάσει παράκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου η Βουλή να αναβάλει την ψήφιση της εν λόγω νομοθεσίας.

Η σύγκληση των Αρχηγών και το τηλεφώνημα στον Πρόεδρο

Του τηλεφωνήματος Σιούλτς, ακολούθησε σύσκεψη των Αρχηγών των κομμάτων, την οποία είχε συγκαλέσει εκτάκτως ο τέως πρόεδρος της Βουλής. Ο Γιαννάκης Ομήρου ενημέρωσε τους πολιτικούς ηγέτες για το τηλεφώνημα το οποίο είχε δεχθεί και ενώπιον τους επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τα καθέκαστα. Κατά τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί τηλεφώνημα και διαβίβασε το ίδιο μήνυμα με την επιθυμία της κ. Μέρκελ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είχε φέρει ένσταση, με αποτέλεσμα το απόγευμα της ίδιας μέρας η πλειοψηφία της Βουλής να απορρίψει το νομοσχέδιο και ο ΔΗΣΥ να τηρήσει αποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα