Αποκαλύψεις για την επ.Παιδείας και το Ενωτικό Δημοψήφισμα

Εντάσεις, θέσεις, απόψεις, επιχειρήματα και διαξιφισμοί, έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στη συζήτηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της εκπομπής του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι, με βασικό θέμα την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950.

Οι Ανδρέας Κυπριανού (ΔΗΣΥ), Γιώργος Λουκαΐδης (ΑΚΕΛ), Γιώργος Γεωργίου (ΔΗΚΟ) και Παύλος Μυλωνάς (Συμμαχία Πολιτών), συνέθεσαν ένα πάνελ, το οποίο με έντονες απόψεις και θέσεις απεκάλυψαν στοιχεία και δεδομένα από τις συνεδρίες της επ. Παιδείας, οι οποίες οδήγησαν στην υπερψήφιση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ

στη Βουλή.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης έκανε λόγο για Ιερή Συμμαχία στην επ. Παιδείας, μεταξύ ΔΗΣΥ, των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και ΕΛΑΜ, έτσι ώστε να περάσουν προς ψήφιση στην ολομέλεια σημαντικά ζητήματα.

Ο Παύλος Μυλωνάς αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πτυχές των συνεδριάσεων εντός της Επ. Παιδείας, που δεν είχαν μέχρι τώρα γίνει ευρέως γνωστές, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό ενστάσεις από τους υπόλοιπους.

Ο Γιώργος Γεωργίου, με τη σειρά του, έκανε λόγο για υποχωρήσεις από την ε/κ πλευρά, οι οποίες δεν θα έχουν στο τέλος κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς δεν θα αλλάξει η αδιάλλακτη τουρκική στάση, όπως ανέφερε.

Ο Ανδρέας Κυπριανού, ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του ΔΗΣΥ σε σχέση με το ποιος θα πρέπει να έχει την αρμοδιότητα να καθορίζει τις αναφορές και τα φυλλάδια που θα μοιράζονται στα σχολεία για επετείους και γιορτές. Επεσήμανε, επίσης, ότι ο ΔΗΣΥ είναι υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, αλλά η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ δεν αποσκοπεί σε αυτό και δεν αναφέρεται τίποτα στην πρόταση νόμου για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Έγινε λόγος ονομαστικά για τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του να περάσει στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση η τροπολογία του ΕΛΑΜ, για μυστικές συμπράξεις μεταξύ των κομμάτων, για εκπτώσεις σε θέματα Αρχών και σε πολλά άλλα ζητήματα που θα συζητηθούν σίγουρα και το επόμενο διάστημα.

Όλες οι λεπτομέρειες στο βίντεο...

Keywords
Τυχαία Θέματα