Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι των ορεινών θερέτρων

Πλήρης απογοήτευση διακατέχει τους ξενοδόχους των ορεινών θερέτρων για την πληρότητα που έχουν αυτή τη στιγμή και κυμαίνεται στο 60% ενώ ζητούν όπως το Κράτος εγκύψει σοβαρά στην αναβάθμιση των ορεινών θερέτρων διότι, όπως σημειώνουν, "πρέπει να μείνουν ζωντανά τα ορεινά γιατί αν κλείσουν, φεύγει η καρδιά της Κύπρου".

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων Ανδρέας Μαντάλας είπε ότι η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εγκύψει σοβαρά στα προβλήματα των ορεινών θερέτρων και να δημιουργήσει τις κατάλληλες

συνθήκες για την αναβάθμισή τους και την προσέλκυση επισκεπτών προς αυτά.

Θα θέλαμε, σημείωσε, να δημιουργηθεί μια ομάδα από αρμοδίους από διάφορα Υπουργεία, που να έρθουν σε επαφή με τις τοπικές Αρχές και οργανώσεις - που έχουμε άποψη για κάποια πράγματα που ζούμε και για το τι μας λείπει - και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για έργα που θα υλοποιηθούν.

Ο κ. Μαντάλας τόνισε την ανάγκη όπως δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, κοινοτικές πισίνες που είναι απαραίτητες, προσθέτοντας ότι πρέπει να δίνεται και κρατική επιχορήγηση των ξενοδόχων για ανακαίνιση των μονάδων τους.

Αναφέρθηκε ακόμη και στη δημιουργία μίνι καζίνο σε Πλάτρες και Κακοπετριά, που θα προσελκύσει μια νέα πελατεία και θα δημιουργούσε κίνηση.

Αναβάθμιση χρειάζεται επίσης, σημείωσε, το οδικό δίκτυο και οι συγκοινωνίες Λευκωσίας-Τροόδους και Λεμεσού-Τροόδους που θα βοηθούσε στη διευκόλυνση μετάβασης των επισκεπτών ενώ η δημιουργία τελεφερίκ στην Κακοπετριά από τον Άγιο Νικόλαο της Στέγης που να φθάνει στο Τρόοδος, θα ήταν κάτι που θα έδινε μια αίγλη στην περιοχή.

Τα ορεινά τουριστικά θέρετρα Κακοπετριά, Πλάτρες, Αγρός, Πεδουλάς, Καλοπαναγιώτης διαθέτουν 18 ξενοδοχεία.

“Είμαστε οι φτωχοί συγγενείς, εμείς εδώ στα ορεινά. Δυστυχώς ούτε και στα τουριστικά πακέτα δεν συμπεριλαμβανόμαστε. Διοχετεύουν τους τουρίστες μόνο προς τα παράλια και μας έχουν αφήσει απ' έξω. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι εκτός από τη θάλασσα υπάρχουν και τα βουνά στην Κύπρο”, σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως “οι Κύπριοι έρχονται στα ορεινά θέρετρα μόνο για μονοήμερα, διήμερα, για την επίσκεψη κυρίως σε μοναστήρια, οπότε και πάλι δεν μπορούμε να καλύψουμε την πληρότητά μας”.

Ο κ. Μαντάλας είπε ότι το σχέδιο επιχορηγημένων αδειών από το Υπουργείο Εργασίας βοηθά στα μέγιστα, σημειώνοντας ότι οι συντεχνίες πρέπει να βρουν τρόπους ώστε ο Αύγουστος να μην είναι ο κατ` εξοχήν μήνας των εργαζομένων, αλλά οι διακοπές να διοχετεύονται και μέσα στον Ιούνιο και Ιούλιο

Keywords
Τυχαία Θέματα