Απογοήτευση Συντεχνίας Ισότητα για μη αποκατάσταση χαμηλόμισθων Δημοσίου

Βαθιά απογοήτευση για την έλλειψη συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος σε ό,τι αφορά την προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για αποκατάσταση των μισθών των χαμηλόμισθων στον Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, εκφράζει με ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα και καλεί την Κυβέρνηση σε διαβουλεύσεις για καθορισμό σχετικού χρονοδιαγράμματος.

Αναφέροντας ότι οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα έχουν υποφέρει αρκετά από τις μειώσεις μισθών και ωφελημάτων

τα τελευταία χρόνια και πως η υπόσχεση για αποκατάσταση ήταν μια ανάσα ελπίδας για αυτούς τους εργαζόμενους η «Ισότητα» σημειώνει πως «ο αόριστος χαρακτήρας της δέσμευσης απογοητεύει βαθιά».

Καλεί παράλληλα την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για να καθοριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των μισθών, υποδεικνύοντας ότι οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και πως χρειάζεται ουσιαστικής πρόοδος τώρα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση μέχρι να δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Καλούμε την Κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζει τους χαμηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους. Η υπομονή μας εξαντλείται» προστίθεται στην ανακοίνωση της Συντεχνίας.

Διαβάστε επίσης: ΚΣΚ: Αυξήθηκαν οι τιμές λίγο πριν την ισχύ του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα