ΑΠΟΕΛ Βγάζει εκτός γηπέδων τους ταραξίες

Μετά από πολύωρη συνεδρία, το συμβούλιο της εταιρείας ΑΠΟΕΛ εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση

Υπό κανονικές συνθήκες, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων και της διοίκησης ΑΠΟΕΛ θα ήταν το ντέρμπι αιωνίων της Δευτέρας. Ένα παιγνίδι, που όλοι γνωρίζουμε τη σημασία που έχει. Όμως, ο απόηχος των συμβάντων στο γήπεδο της Τρίπολης το βράδυ της Πέμπτης, άφησε σε δεύτερη μοίρα τα αγωνιστικά ζητήματα των «γαλαζοκιτρίνων». Κόσμος και διοίκηση βράζουν από την ανάρμοστη

συμπεριφορά μερίδας οπαδών, που λίγο έλειψε να οδηγήσει στην οριστική διακοπή του αγώνα με τον Αστέρα. Μπορεί να γλίτωσε τα χειρότερα λόγω του ότι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε κανονικά, αλλά η τιμωρία που θα επιβληθεί στον ΑΠΟΕΛ θα είναι πολύ βαριά και ίσως χωρίς προηγούμενο. Την ίδια στιγμή, οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλοι του ΑΠΟΕΛ ξεσηκώθηκαν, ζητώντας από τη διοίκηση και τους αρμοδίους να απομονώσουν και να διώξουν τους ταραξίες από τις κερκίδες.

Και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, η οποία, μετά από πολύωρη συνεδρία χθες βράδυ, εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, γνωστοποιώντας τα πρώτα της μέτρα για την πάταξη των ακραίων φαινομένων.

Άμεσα μέτρα για το αιώνιο ντέρμπι:

- Θα διατεθούν εισιτήρια μόνο μέσω της προτεραιότητας του APOEL FC LOYALTY SCHEME. Όσοι δικαιούχοι έχουν ήδη πληρώσει και εξασφαλίσει εισιτήριο για τον αγώνα, θα μπορέσουν να το αντικαταστήσουν στο Orange shop με νέο εισιτήριο.

- Όσοι εξασφαλίσουν εισιτήριο, θα αναγράφονται τα στοιχεία τους στο σώμα του εισιτηρίου (ονοματεπώνυμο και αριθμό πολιτικής ταυτότητας).

- Κατά την είσοδό τους στο Νότιο Πέταλο θα υπάρχουν επιτηρητές στις εισόδους για ταυτοποίηση στοιχείων, γι' αυτό θα πρέπει όλοι να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα.

- Ο ΑΠΟΕΛ θα ζητήσει τη Δευτέρα το πρωί έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Από το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με την Ανόρθωση

- Πλήρης εφαρμογή της Loyalty Card. Κανένας δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει εισιτήριο είτε για εντός είτε για εκτός έδρας αγώνες της ομάδας, αν δεν είναι κάτοχος κάρτας Loyalty. Τα στοιχεία που απαιτούνται για εξασφάλιση της APOEL FC LOYALTY SCHEME είναι: Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, προσκόμιση ταυτότητας, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου.

Πάνω στην κάρτα Loyalty θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κατόχου καθώς και τα τρία τελευταία ψηφία της πολιτικής του ταυτότητας. Ο κάτοχος θα μπορεί να αγοράσει μεμονωμένο εισιτήριο αγώνα, στο οποίο θα αναγράφεται επίσης το ονοματεπώνυμο του κατόχου και τα τρία τελευταία ψηφία της ταυτότητάς του.

- Δεν θα εκδοθεί Loyalty card σε οποιονδήποτε έχει ιστορικό μητρώου για καταδίκη σε θέματα που αφορούν σε παραπτώματα Βίας στα Γήπεδα, τα τελευταία 2 χρόνια, νοουμένου ότι η Πολιτεία θα προμηθεύσει το σωματείο με τη σχετική λίστα.

- Νοείται ότι στους 8 συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν εντός 24 ωρών συλληφθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί από ελληνικό δικαστήριο για τα επεισόδια στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΑΠΟΕΛ, δεν θα επιτραπεί πλέον η είσοδός τους στους αγωνιστικούς χώρους όπου αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ.

- Ανακοινώνεται η δημιουργία αρχείου, με την οποία θα αποκλείονται άτομα από τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ λόγω συγκεκριμένων συμπεριφορών.

- Ταυτοποίηση στοιχείων κατά την είσοδο τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

- Δεν θα λειτουργούν ταμεία στο γήπεδο για φίλους του ΑΠΟΕΛ στα εκτός έδρας παιχνίδια.

- Από σήμερα δεν θα δίνονται φιλοφρονητικά εισιτήρια σε κανένα άτομο και σε κανένα φορέα.

Οι δύο παραιτήσεις

Την ίδια στιγμή, προέκυψαν και οι παραιτήσεις των Χαράλαμπου Προύντζου και Γιάννη Δημητρίου από το διοικητικό συμβούλιο, για λόγους ευθιξίας, όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν. Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν τα μέλη του συμβουλίου, ώστε να παραμείνουν, η απόφασή τους είναι αμετάκλητη. Μάλιστα, ο κ. Προύντζος, που ήταν φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ χθες βράδυ, τόνισε πως «εμμένω στην απόφασή μου αφού δεν μπορώ να είμαι απολογητής αυτών των πράξεων».

Είναι και το ντέρμπι

Μέσα σε όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές καλούνται να κλείσουν τ' αφτιά τους προκειμένου να παρουσιαστούν ανεπηρέαστοι και βελτιωμένοι στο ντέρμπι της Δευτέρας. Κυρίως η αμυντική λειτουργία χρήζει διόρθωσης, όπως φυσικά και τα ατομικά λάθη που πρέπει να περιοριστούν. Σε γενικές γραμμές ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση -παρά την ήττα στην Τρίπολη- με τον Τιμούρ Κετσπάγια να ποντάρει στην παρουσία του Ντε Βινσέντι, ο οποίος θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Φερνάντο Καβενάγκι, ενώ θέση στους πρώτους έντεκα διεκδικεί ο Κωνσταντίνος Χαρλαμπίδης. Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν και από τις δύο προπονήσεις που απομένουν για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας.

Μέσα από αυτές ο 47χρονος τεχνικός θα δοκιμάσει τις σκέψεις του ενόψει του ντέρμπι και θα καταλήξει στις επιλογές του. Σημειώνεται πως έχουν πιθανότητες να συμπεριληφθούν στις επιλογές και οι Μακρίδης-Εφραίμ, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες ανεβάζουν ρυθμούς. Αμφότεροι, στη χθεσινή προπόνηση ακολούθησαν κομμάτια του κανονικού προγράμματος και αν καταφέρουν να προπονηθούν φουλ σήμερα και αύριο, τότε θα βρεθούν στην αποστολή του αγώνα. Αντίθετα, εκτός από ένα ακόμα παιγνίδι θα είναι ο Πιέρος Σωτηρίου.

Σε ποινές φυλάκισης 3 έως και 5 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν οι έξι Κύπριοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, που συνελήφθησαν πριν από τον αγώνα της Πέμπτης με τον Αστέρα Τρίπολης, φέροντες βεγγαλικά και ναρκωτικά. Οι άλλοι δύο προσαχθέντες ήταν φίλοι του ΑΠΟΕΛ εξ Ελλάδος, και επίσης καταδικάστηκαν.

Keywords
Αναζητήσεις
αποελ
Τυχαία Θέματα