ΑΠΟΕΛ: Τρίποντο και ό,τι ήθελε προκύψει

Μια από τις δυσκολότερες αποστολές που έχει ο ΑΠΟΕΛ θεωρείται το σημερινό ματς στο «Δασάκι» με αντίπαλο τον Εθνικό.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ναι μεν βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, αλλά γνωρίζουν πως για να πάρουν το ζητούμενο που θα τους διατηρήσει μόνους στην κορυφή της βαθμολογίας, πρέπει να δώσουν συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις. Ο Εθνικός απέδειξε πως είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, που χρήζει τον απαιτούμενο σεβασμό αλλά και την απαιτούμενη προσπάθεια για να τον καταβάλεις. Άλλωστε, κανείς

δεν ξεχνά με πόσο δύσκολο τρόπο επιτεύχθηκε η νίκη (2-0) σε βάρος της προσφυγικής ομάδας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με δύο γκολ του Σωτηρίου.


Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τους επίδοξους πρωταθλητές, αν υπολογίσουμε πως υπάρχουν σημαντικές απουσίες παικτών. Είναι ενδεικτικό πως ο Τόμας Κρίστιανσεν δεν υπολογίζει στους Βάντερ, Μπαράλ, Μιλάνοφ και Ορλάντι, καθώς και τα δύο τελευταία αποκτήματα Γιαμπερέ-Εμπεσίλιο. Από την άλλη ο Σωτηρίου είναι στην αποστολή, αλλά θεωρείται άγνωστο αν θα τον επιλέξει στο αρχικό σχήμα ο Δανός τεχνικός, καθώς τις προηγούμενες μέρες είχε αισθανθεί μικροενοχλήσεις. Παράλληλα, επανέρχεται στην αποστολή και ο Φακούντο Μπερτόλιο μετά τον τραυματισμό του.


Οι διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα πρέπει να θεωρούνται σίγουρες, καθώς οι Βάτερμαν, Λάγο, Αλωνεύτης και Ντε Καμάργκο θα επανέλθουν στις πρώτες επιλογές του προπονητή τους. Στο αρχικό σχήμα θα διατηρηθούν όπως όλα δείχνουν οι Αρτυματάς, Μοράις, Βινίσιους, Ιωάννου, Μερκής και Εφραίμ. Μια θέση θα εξαρτηθεί από το σύστημα που θα προτιμήσει ο Κρίστιανσεν. Αν επιλέξει σχήμα με δύο επιθετικούς, τότε ο Σωτηρίου θα μείνει στην ενδεκάδα. Διαφορετικά θα πάρει φανέλα βασικού ο Φακούντο Μπερτόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα