ΑΠΟΕΛ: Τι ψάχνει στο παζάρι

Τα κενά στην άρτι λήξασα περίοδο και οι αποδεσμεύσεις υπαγορεύουν τον αριθμό των απαιτούμενων προσθηκών, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να εμφανιστεί ισχυρότερος την επόμενη χρονιά.

Η επιτυχής υπεράσπιση του νταμπλ (για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου) δεν στάθηκε ικανή να κρύψει την πλειάδα μη πειστικών εμφανίσεων του ΑΠΟΕΛ. Δεν αποτελεί απλώς καταγραφή της πραγματικότητας, αλλά επίσημη παραδοχή δια στόματος των διοικούντων.

Το

χαρακτηρισθέν ως πληρέστερο ρόστερ όλων των εποχών αποδείχθηκε σχετικά νωρίς πως είχε σημαντικές ελλείψεις, οι οποίες κόστισαν στην Ευρώπη και λίγο έλειψε να κοστίσουν και εντός συνόρων, όπως έδειξε το ψαλίδισμα της διαφοράς από ομάδες που δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός το περασμένο καλοκαίρι.

Η αποδέσμευση πέντε ποδοσφαιριστών (Χιώτης, Ρίισε, Γκόμες, Σέρινταν, Χριστοφίδης), η επισημοποίηση της απόκτησης του Τσόκο και η συμφωνία με την ΑΕΚ για την έλευση του Βάντερ καταδεικνύουν, προτού καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από το πέσιμο της αυλαίας στην αγωνιστική περίοδο, ότι ο προγραμματισμός των «γαλαζοκιτρίνων» έχει εκπονηθεί και υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς.

Στο πρόσωπο του Τσόκο ο ΑΠΟΕΛ ευελπιστεί πως βρήκε αξιόπιστη εναλλακτική για τον Σέρτζιο στη θέση του δεξιού μπακ, με τον Βάντερ οι πρωταθλητές αποκτούν τον καλύτερο εξτρέμ της κατηγορίας και προσθέτουν ταχύτητα στην επίθεσή τους. Το ενδιαφέρον για τον Κορομίνας επιβεβαιώνει -εμμέσως, πλην σαφώς- την πρόθεση για σύστημα 4-3-3 ή 4-2-3-1 (με τον ντε Βινσέντι να αποτελεί επίσης επιλογή για τη θέση πίσω από τον επιθετικό κορυφής και με τον Γκόμες ν’ αποτελεί παρελθόν).

Από κει και πέρα, ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται έναν βασικό τερματοφύλακα (ελέω αποδέσμευσης Χιώτη και τραυματισμού του Πάρντο), έναν αριστερό μπακ (ένεκα της αποχώρησης του Ρίισε), έναν στόπερ (αν παραμείνει η τριάδα των Γκιλιέρμε, Καρλάο, Κακά) ή δύο (αν αποχωρήσει κι άλλος κεντρικός αμυντικός μετά τον Χριστοφίδη) και έναν ή δύο επιθετικούς, αναλόγως της παραμονής ή μη του Τζεμπούρ.

Συνολικά, δηλαδή, και υπό την αίρεση ότι θα ανανεώσουν οι Μοράις και Χαραλαμπίδης, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν βγει στο παζάρι για 5 ως 7 προσθήκες. Δεδομένου ότι η ομάδα έχει καινούργιο προπονητή (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο προσαρμογής, γνωριμίας και μεταλαμπάδευσης της φιλοσοφίας του) και επιδιώκει (και για οικονομικούς λόγους) την εκ νέου πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η επιθυμία για ολοκλήρωση της ενίσχυσης το συντομότερο δυνατόν είναι διακαής και κατανοητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα