ΑΠΟΕΛ: Ψώνια από τα ψηλότερα ράφια

Βάργκας και Μπολάτι έχουν στα χέρια τους την πρόταση του ΑΠΟΕΛ. Ο Φινκ λέει την τελευταία λέξη για Ράγιος.

Η άφιξη σήμερα στην Κύπρο του Γιόστεν Φινκ θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις όσον αφορά την ενίσχυση που θα επιχειρηθεί στον ΑΠΟΕΛ τον Ιανουάριο. Ως γνωστόν, ο Γερμανός τεχνικός μετέβη στην

πατρίδα του για να διευθετήσει κάποιες προσωπικές εκκρεμότητες και πλέον επιστρέφει, για μόνιμη εγκατάσταση.

Τη δεδομένη στιγμή αυτό που «καίει» τους «γαλαζοκίτρινους» είναι η ενίσχυση σε δύο συγκεκριμένες θέσεις, αυτές του επιτελικού και του αμυντικού μέσου. Όσον αφορά στη θέση του επιτελικού μέσου, δύο είναι τα ονόματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αυτά του Ισπανού Ρούμπεν Ράγιος και του Βενεζουελάνου Ρόναλντ Βάργκας. Αναφορικά με την περίπτωση του Ισπανού, το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν στο Ισραήλ, για να τον δουν αγωνιζόμενο, ο αναλυτής αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ και σκάουτερ Περικλής Παπαπαναγή, και ο πρώην άσος των «γαλαζοκιτρίνων» Άριστος Αριστοτέλους. Είναι γεγονός ότι στο εκτός έδρας παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα, ο Ράγιος δεν είχε καλή απόδοση, όπως ολόκληρη η ομάδα, η οποία έχασε από τη Χάποελ Ρανανά με 1-0. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Παπαπαναγή να ανάψει «κόκκινο» στο ενδεχόμενο απόκτησής του.

Παρόλ' αυτά, ο Τόρστεν Φινκ ζήτησε από τους παράγοντες του ΑΠΟΕΛ να καθυστερήσουν ένα 24ωρο τις όποιες εξελίξεις, μέχρι να επιστρέψει στην Κύπρο. Ο Γερμανός τεχνικός ζήτησε το dvd του συγκεκριμένου αγώνα, ώστε να έχει και ο ίδιος άποψη για την ποδοσφαιρική αξία του Ισπανού, πριν ληφθεί η οριστική απόφαση.

Γι' αυτό και η σημερινή ημέρα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη. Η Διοίκηση έχει όμως προχωρήσει και σε άλλες περιπτώσεις. Ήδη απέστειλε πρόταση στον 28χρονο Ρόναλντ Βάργκας από τη Βενεζουέλα, ο οποίος το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Μπαλικεσισπόρ, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιό του θα λυθεί με την τουρκική ομάδα. Φέτος, ο Βάργκας μετρά 14 συμμετοχές (13 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο), σκοράροντας τρία γκολ και έχοντας συνολικά 902' συμμετοχής.

Όσον αφορά τη θέση του αμυντικού μέσου, έχουν προταθεί αρκετοί ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων κάποιοι θεωρούνται αξιόλογες περιπτώσεις. O ΑΠΟΕΛ και σε αυτήν την περίπτωση θέλει παίκτη που να κάνει τη διαφορά και η πρόταση στον Αργεντινό πρώην διεθνή (μέλος της Εθνικής στο Μουντιάλ 2010) Μάριο Μπολάτι είναι χαρακτηριστική. Ο 29χρονος μέχρι πρότινος παίκτης της Μποταφόγκο, με θητεία σε Φιορεντίνα και Πόρτο, είναι μεγάλης αξίας, αλλά και έχει αρκετά υψηλές απαιτήσεις και θα χρειαστεί γερή διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα