ΑΠΟΕΛ: Οι ευθύνες, η ανησυχία και η επόμενη μέρα

Οι παθογένειες του ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκαν στα δυο παιχνίδια με την Ντουντελάντζ, κόντρα στην Βίτορουλ θα κρύβονταν; Ασφαλώς και όχι. Η διαφορά, όμως, απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα ήταν η ήττα που φέρνει τους γαλαζοκίτρινους στην πόρτα του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγες ημέρες μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, μια τόσο προβλέψιμη ομάδα που αδυνατεί να κάνει τα βασικά στο γήπεδο είναι άξιο απορίας.

Η δικαιολογία περί πολλών και σημαντικών απουσιών δεν

μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Οι υπεύθυνοι του φετινού μεταγραφικού σχεδιασμού είχαν την αποκλειστική ευθύνη να ενισχύσουν ποιοτικά και να ετοιμάσουν την ομάδα για τα πρώτα και άκρως σημαντικά παιχνίδια της Ευρώπης. Επομένως, η ευθύνη είναι δική τους και κανενός άλλου.

Ο Μπέιν μιλά σοβαρά
Το πιο ανησυχητικό δεν είναι το 1-0. Τέτοια αποτελέσματα ο ΑΠΟΕΛ στο παρελθόν τα ανέτρεπε και μάλιστα απέναντι σε πολύ καλύτερους αντιπάλους. Η Βιτορούλ είναι μια συμπαθητική και νεανική ομάδα που τρέχει και κάνει κάποια σωστά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Όσοι νομίζουν ότι οι Ρουμάνοι αποτελούν φόβητρο ή είναι κάποια ομαδάρα, τότε καλά κάνουν να σταματήσουν με το ποδόσφαιρο και να ασχοληθούν με άλλο άθλημα. Επιστρέφουμε στο πιο ανησυχητικό. Ο αδύνατος κρίκος μέχρι στιγμής είναι ο προπονητής. Ο Μάριο Μπέιν εκτός από πολύ προβλέψιμος προπονητής, σε τακτική, πρόσωπα και αλλαγές, φαίνεται να χάνεται και στο … αφήγημα. Αποκορύφωμα, οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τη Βίτορουλ. Είναι δυνατόν να δήλωσε ικανοποιημένος από το χθεσινό δράμα; Σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις (αν όχι η χειρότερη) του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη; Να μην αντιλαμβάνεται τα λάθη και να υπερασπίζεται προκλητικά τις επιλογές και την τακτική του;

Η επόμενη ημέρα
Οι λίγες ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τον επαναληπτικό του ΓΣΠ κάνουν το έργο της πρόκρισης δύσκολο. Κακά τα ψέματα το 1-0 και η εικόνα της ομάδας γέρνουν την πλάστιγγα προς Ρουμανία μεριά. Ο πρόεδρος και η διοίκηση γνωρίζουν τις μεγάλες συνέπειες που θα φέρει ενδεχόμενος αποκλεισμός και οφείλουν να προλάβουν τις εξελίξεις. Τι προτίθενται να πράξουν για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας δεν γνωρίζουμε. Αυτοί έχουν την ευθύνη, αυτοί οφείλουν να βρουν τις λύσεις.

Επιστρατεύεται ο κόσμος
Σ’ ένα ακόμα σημαντικό -από κάθε άποψη- ραντεβού ο κόσμος καλείται να επιστρατευτεί προκειμένου να … καλύψει μερικά από τα πολλά κενά της ομάδας. Ένα ΓΣΠ γεμάτο και παθιασμένο προκαλεί σύγχυση στον αντίπαλο και παράλληλα προσθέτει δυναμική στην ομάδα.

Βέβαια, χωρίς την προσφορά των παιχτών δεν μπορεί να αλλάξει κάτι ουσιαστικό και ως εκ τούτου η ομάδα οφείλει να μαζέψει τα κομμάτια της, να θυμηθεί το περσινό καλό ευρωπαϊκό της πρόσωπο και να τα δώσει όλα στον επαναληπτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα