ΑΠΟΕΛ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ… ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ

Μετά από σχεδόν δύο μήνες ο ΑΠΟΕΛ έδειξε σημάδια βελτίωσης και επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας τη Νέα ΣαλαμίναΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0ΑΠΟΕΛ 1(5΄ Τζιμπούρ, )Η τελευταία νίκη του ΑΠΟΕΛ χρονολογείτο από τις 5 Δεκεμβρίου, όταν ο Τζιμπούρ σκόραρε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στο 1-0 επί της Ανόρθωσης. Από τότε ακολούθησαν πέντε παιχνίδια

χωρίς νίκη, που έφεραν την ομάδα του Φινκ σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Έτσι, το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν ιδιαίτερο και η νίκη έμοιαζε επιτακτική, για βαθμολογικούς λόγους και όχι μόνο.

Είτε με πειστική εμφάνιση, είτε όχι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο. Και οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να γευτούν τη χαρά της νίκης δύο μήνες μετά την τελευταία τους, αφού επικράτησαν της Νέας Σαλαμίνας με 1-0 στο «Αμμόχωστος». Σκόρερ και πάλι ο Τζιμπούρ, ο οποίος έχασε και πέναλτι, με τον ΑΠΟΕΛ να δείχνει σημάδια βελτίωσης και αντίδρασης, καθώς η εμφάνισή του ήταν πολύ καλύτερη από τις πιο πρόσφατες.

Με καλή κυκλοφορία, γρήγορες αντιδράσεις των παικτών και σταθερή αμυντική λειτουργία, η ομάδα του Φινκ παρουσιάστηκε βελτιωμένη. Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα επηρεάστηκε από το γρήγορο γκολ του Τζιμπούρ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να απειλήσει, ουσιαστικά, την εστία του Πάρντο, ενώ στην επανάληψη δημιούργησε ορισμένες ευκαιρίες, χωρίς να σκοράρει. Δίκαιη κρίνεται η νίκη του ΑΠΟΕΛ που έφτασε στους 33 βαθμούς και έπιασε τον Απόλλωνα στην κορυφή, αλλά έχει αγώνα λιγότερο.Ενδεκάδα με ΛάνιγκΤι κι αν έκανε ελάχιστες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα; Ο Μάρτιν Λάνιγκ βρέθηκε με το καλημέρα στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ και πήρε θέση πλάι στον Νούνο Μοράις. Ο Γερμανός ήταν ουσιαστικός, έμοιαζε ήρεμη δύναμη στη μεσαία γραμμή και οι εντυπώσεις που άφησε είναι πολύ καλές. Απ’ εκεί και πέρα ο Τόρτσεν Φινκ δεν προχώρησε σε εκπλήξεις. Επανέφερε τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και προτίμησε στην άμυνα όπως αναμενόταν τους Ρίισε, Αμορίν, Κακά και Σέρτζιο. Στα φτερά της μεσαίας γραμμής ήταν οι Αλεξάνδρου και Χαραλαμπίδης, ο Ντε Βινσέντι αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο και ο Τζιμπούρ ήταν στην κορυφή της επίθεσης.Από την άλλη ο Νίκος Παναγιώτου προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Νέας Σαλαμίνας. Ο Τσιγκουίνι πήρε τη θέση του Λεάντρο, ο νεαποκτηθείς Παπάβα τη θέση του Μπάμπα και ο Κυριάκου αντί του Μιντίκκη που πήρε μετεγγραφή στην ΑΕΚ.Ανώτερος ο ΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε με το ξεκίνημα του αγώνα και ήταν ευδιάκριτο ότι μπήκε δυνατά με στόχο να πετύχει το γρήγορο γκολ. Η ομάδα του Φινκ θέλησε να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο και πότε από τα άκρα και πότε με κάθετες μπαλιές προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη. Και κάπως έτσι πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα, οι «γαλαζοκίτρινοι» ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν το ζητούμενο. Ήταν μια φάση που ο Μοράις έκανε μπαλιά στην περιοχή της Σαλαμίνας και ο Ρίισε με κεφαλιά βρήκε τον Τζιμπούρ, ο οποίος προ κενής εστίας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στη συνέχεια το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό, η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει φάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον ΑΠΟΕΛ, αφού η επόμενη φάση που απείλησε ήταν στο 23΄, όταν ο Τζιμπούρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και ανετράπη από τον Γκράιμς. Ο Ψευδιώτης σωστά υπέδειξε πέναλτι, αλλά ο Αλγερινός νικήθηκε από τον Στράους που έπεσε στη σωστή πλευρά.Ο ΑΠΟΕΛ, παρά το χαμένο πέναλτι, δεν επηρεάστηκε και συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του. Στο 30΄ ο Αλεξάνδρου έχασε κλασική ευκαιρία αφού βρέθηκε μόνος απέναντι στον Στράους, αλλά η μπάλα έπειτα από το πλασέ του πέρασε μόλις έξω. Και τρία λεπτά αργότερα, από εκτέλεση κόρνερ του Χαραλαμπίδη, ο Κακά έπιασε τη κεφαλιά, με την μπάλα να περνά έξω. Η Νέα Σαλαμίνα με τη σειρά της απείλησε για πρώτη φορά στο 36΄ με τον Ενρίκε να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα από λάθος υπολογισμό του, ο Κακά λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ.Το διαφύλαξε και κέρδισεΣτο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στο εύθραυστο 1-0, ο ΑΠΟΕΛ ήθελε να κλειδώσει τη νίκη πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ, έχοντας βέβαια το μυαλό του και στην άμυνα. Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα μη έχοντας να χάσει κάτι, θέλησε να γίνει πιο επιθετική ώστε να ψάξει την ισοφάριση, αλλά χωρίς να βρει ξεκάθαρη φάση.Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολύ διαφορετική εικόνα από το πρώτο, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν πολύ επικίνδυνοι. Μάλιστα, έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τους Αλεξάνδρου και Ντε Βινσέντι, οι οποίοι βρέθηκαν μόνοι απέναντι στον Στράους, αλλά δεν μπόρεσαν να τελειώσουν όπως θα έπρεπε τις φάσεις. Το ίδιο και ο Τζιμπούρ στο 78΄ όταν ο Νάφιου με κάθετη πάσα τον έβαλε τετ-α-τετ αλλά ο Στράους άγγιξε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να τη στείλει κόρνερ.Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν πολλές προϋποθέσεις και επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, αλλά στο 81΄ άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Πεδρίτο έκανε μπαλιά και ο Μοντέιρο προ κενής εστίας δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα το παιχνίδι άνοιξε και οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή προϋπόθεση για να σκοράρουν, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στο τελικό σκορ.Κίτρινες: Γκράιμις, Αουρέλιο, Τσιγκουίνι, Κυριάκου/Ντε Βινσέντι, ΠάρντοΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Στράους, Γκράιμς, Αουρέλιο, Τσιγκουΐνι, Μοντέιρο, Λαμπρόπουλος, Παπάβα, Κυριάκου, Εζέ, Βιλέλα, Ενρίκε.ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Κακά, Αμορίν, Ρίισε, Σέρτζιο, Μοράις, Λάνιγκ, Χαραλαμπίδης (61΄ Εφραίμ), Αλεξάνδρου, Ντε Βινσέντι (75΄ Νάφιου), Τζιμπούρ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣΦινκ: «Παλέψαμε αλλά πρέπει να βελτιωθούμε»Ευχαριστημένος από τη νίκη και τη συμπεριφορά των παικτών του έμεινε ο Τόρτσεν Φινκ, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο, ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του επιβάλλεται να βελτιωθεί στο μέλλον: «Είμαι ευχαριστημένος για τη νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλά. Εμείς δεν αγωνιστήκαμε τόσο καλά, αλλά μετράει που πήραμε τους βαθμούς. Είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτό το σημείο του πρωταθλήματος το ότι κερδίσαμε αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στο μέλλον. Παλέψαμε πολύ και δείξαμε σωστή αγωνιστική συμπεριφορά», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.«Η Σαλαμίνα είναι δυνατή»Από την πλευρά του ο Νίκος Παναγιώτου είπε πως: «Ξέρουμε να χάνουμε και να δίνουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Όπως θα κάνω και με τον ΑΠΟΕΛ. Σέβομαι τη μεγάλη ιστορία που έχει αυτή η ομάδα. Συγχαρητήρια και στα δικά μου παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για τις αντοχές που δείχνει προς την ομάδα μας. Για το ποδόσφαιρο δεν θα πω τίποτα, γιατί μίλησαν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Η Νέα Σαλαμίνα είναι δυνατή και θα το δείχνει στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου. Ο ΑΠΟΕΛ θα βγει από τις δύσκολες συνθήκες, όπως και η Νέα Σαλαμίνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα