ΑΠΟΕΛ: "Ο τερματοφύλακας των τροπαίων"

Κατέκτησε 17 τρόπαια -όσα κανείς άλλος- στο χώρο του κυπριακού Φούτσαλ και θεωρείται με βάση αποτελεσμάτων ο πιο πετυχημένος των παρκέ. Τον Ιανουάριο του 2012 αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ και έκτοτε υπερασπίζεται με απόλυτη επιτυχία την εστία της ομάδας μας.

Ο Άθως Ευριπίδου εδώ και τριάμισι χρόνια αποτελεί τον «φύλακα άγγελο» των γαλαζοκιτρίνων και έναν εκ των πρωταγωνιστών της κυριαρχίας του ΑΠΟΕΛ στο Φούτσαλ. Το συμβόλαιο του

ολοκληρώνεται στο τέλος της περιόδου, αλλά θα ανανεωθεί αυτόματα για ακόμα ένα χρόνο.

Ο 38χρονος τερματοφύλακας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου και δήλωσε περήφανος που αποτελεί μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΑΠΟΕΛ.

- Άθω οδεύεις στο 38ο έτος της ηλικίας σου, αλλά στα 16 χρόνια παρουσίας σου χώρο του Φούτσαλ κατέκτησες 17 τρόπαια και στις 22 Απριλίου θα διεκδικήσεις το 18ο. Νιώθεις ότι ο κύκλος άρχισε να κλείνει;

«Όσο με κρατάνε τα πόδια μου και είμαι υγιής θα αγωνίζομαι. Κάνω κάτι το οποίο αγαπώ και θα το αγαπώ για πάντα. Κάποτε ο κύκλος θα κλείσει, αλλά θα το σκεφτώ όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Σκέφτομαι το παρών και τον ΑΠΟΕΛ. Είμαι στην κορυφαία ομάδα και νιώθω περήφανος»

- Τελικά οι τίτλοι δεν «ξεδιψάνε» τους αθλητές

«Φυσικά και όχι. Ποτέ δεν θα ακούσεις κάποιον αθλητή να σου λέει βαρέθηκα να κατακτώ τίτλους»

- Πως νιώθεις που βρίσκεσαι στην κορυφή της λίστας των παιχτών με τους περισσότερους τίτλους;

«Δικαίωση και μόνο. Βλέπω τη σκληρή δουλειά να επιβραβεύεται. Πριν λίγα χρόνια κάποιοι με θεώρησαν παλαίμαχο, αλλά φρόντισα με τη βοήθεια του ΑΠΟΕΛ να τους διαψεύσω πανηγυρικά. Στα 34 μου χρόνια με εμπιστεύτηκε ο ΑΠΟΕΛ, μια ομάδα που έχτιζε για το μέλλον. Οι άνθρωποι της διοίκησης πίστεψαν σε μένα και εγώ τους έβγαλα ασπροπρόσωπους. Κατακτήσαμε έξι τίτλους».

- Έπεται και συνέχεια

«Σίγουρα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι η πιο πετυχημένη ομάδα και οι αριθμοί είναι εκεί για να επιβεβαιώσουν αυτά που λέω. Πάμε να κατακτήσουμε ακόμα ένα κύπελλο και το 3ο συνεχόμενο νταμπλ»

- Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Ο επαγγελματισμός και το οικογενειακό κλίμα. Αρχίσαμε από το μηδέν και από τον πρώτο χρόνο ανεβήκαμε στο ψηλότερο σκαλοπάτι. Το πιο σημαντικό είναι η δίψα για να διατηρηθούμε εκεί. Όλοι οι συμπαίχτες μου αγωνιζόμαστε για το σύμβολο του ΑΠΟΕΛ. Δεν κοιτάμε προσωπικές διακρίσεις»

- Δεν κοιτάτε προσωπικές διακρίσεις, αλλά όταν έχεις τους καλύτερους παίχτες είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν. Για παράδειγμα, ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία τρία χρόνια εκτός από την ανωτερότητα του σαν ομάδα έχει και την καλύτερη άμυνα. Κάπου εδώ μπαίνει και το όνομα σου.

«Προσπαθώ πάντοτε για το καλύτερο, αλλά όσο καλός και να είσαι πρέπει να έχεις τις βοήθειες που χρειάζονται. Και εγώ τις έχω από τους συμπαίχτες μου και φυσικά το τεχνικό επιτελείο».

- Καταλήγοντας, ο Άθως Ευριπίδου ένιωσε την ανάγκη να στείλει ευχαριστήρια μηνύματα και κάλεσμα στον κόσμο

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν και με στηρίζουν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να στείλω στη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, τον Διευθυντή του τμήματος Παναγιώτη Παναγιώτου, το τεχνικό επιτελείο (Τ. Χρυσοστόμου, Α. Μούρος, Γ. Παφίτης, Γ. Πλατής και Π. Βιολάρης, ), τους συμπαίχτες μου και τον κόσμο. Επί ευκαιρίας καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο την ομάδα μας και να έρθει στις 22 Απριλίου να πανηγυρίσουμε το κύπελλο. Άφησα τελευταία την οικογένεια μου, τη σύζυγο μου για την υπομονή και τη στήριξη της και την μονάκριβη κορούλα μου, από την οποία αντλώ δύναμη για να συνεχίζω σε ψηλά επίπεδα απόδοσης».

Καριέρα και τίτλοι
2000 Σπάρτακος
2001 Αραράτ: Έξι πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα (τρία νταμπλ), ένα σούπερ καπ
2008 ΑΕΛ
2011 Αρείων Εργατών:
2012 ΑΠΟΕΛ City: 2013
ΑΠΟΕΛ Τρία πρωταθλήματα, δυο κύπελλα (δυο νταμπλ) και ένα σούπερ καπ

Keywords
Τυχαία Θέματα