ΑΠΟΕΛ: Αγωνιστικός Γολγοθάς, όνομα και πράμα!

Πραγματικός Γολγοθάς μπορεί να χαρακτηριστεί το πρόγραμμα των «γαλαζοκιτρίνων» μέχρι και τη 14η αγωνιστική (πρώτο 10ήμερο Δεκεμβρίου), οπόταν και θα ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και αυτό γιατί κάθε τρεις με τέσσερεις ημέρες θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, εκτός από τη διακοπή μεταξύ της 6ης και 7ης αγωνιστικής, λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας.

«Φωτιά» πάντως μπορεί να χαρακτηριστεί το πρόγραμμα από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, αφού ο ΑΠΟΕΛ θα κληθεί να αντιμετωπίσει

στο πρωτάθλημα κατά σειρά ΑΕΛ, Απόλλωνα, Ομόνοια και Ανόρθωση, και ενδιάμεσα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, Αστάνα και Ολυμπιακό Π.

Λόγω λοιπόν των συνεχόμενων υποχρεώσεων, θα χρειαστεί όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι ετοιμοπόλεμοι, ώστε να δώσουν βοήθειες τόσο στα παιχνίδια του πρωταθλήματος όσο και σε αυτά της Ευρώπης. Αρχίζοντας λοιπόν από το ερχόμενο Σάββατο, ο ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει στο «Αμμόχωστος» για να αντιμετωπίσει τη Νέα Σαλαμίνα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Την επόμενη Πέμπτη (15/9) οι «γαλαζοκίτρινοι» ρίχνονται στη «μάχη» των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, όπου υποδέχονται την Αστάνα και τρεις ημέρες αργότερα (18/9) θα αγωνιστούν και πάλι στο ΓΣΠ με αντίπαλο την Αναγέννηση. Θα ακολουθήσει στις 21 Σεπτεμβρίου ο εξ αναβολής αγώνας της 1ης αγωνιστικής, με αντίπαλο την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν. Ακολούθως θα ταξιδεύσει στη Λεμεσό για να αντιμετωπίσει (25/9) τον Άρη στο Τσίρειο, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό Πειραιώς, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα ντέρμπι με ΑΕΚ εκτός (29/10) με ΑΕΛ στο Τσίρειο (19/11), με Απόλλωνα στο ΓΣΠ (28/11) με Ομόνοια (3/12) και με Ανόρθωση στο ΓΣΠ (12/12). Ενδιάμεσα θα δώσει και τα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ και από τα αποτελέσματά τους θα διαφανεί εάν θα έχει ελπίδες για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Άπαντες στην τσίτα

Όπως προαναφέραμε, για να βγει το πρόγραμμα με όσο το δυνατόν λιγότερες βαθμολογικές απώλειες, θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για να βοηθήσουν. Γι’ αυτό ο Τόμας Κρίστιανσεν αναμένεται να προβεί στο απαραίτητο rotation, ώστε να κρατήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση.

Λογικά, αναμένεται να δούμε παίκτες που δεν είχαν μέχρι σήμερα τον απαραίτητο χρόνο, να παίρνουν πολύ περισσότερο στα πόδια τους. Πάρντο, Λάγο, Σέρτζιο, Μερκής, Ιωάννου, Μπρεσάν, Παπαφώτης, Λάτσι, Αρτυματάς, Αλωνεύτης, Ντε Καμάργκο, ακόμα και ο Χριστοφόρου που αποκτήθηκε πρόσφατα, επιβάλλεται να ανεβάσουν ρυθμούς και να προσθέσουν και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους λιθαράκι. Άλλωστε, μιλάμε για ποδοσφαιριστές που οι περισσότεροι από αυτούς σε άλλη ομάδα θα εθεωρούντο βασικοί και αναντικατάστατοι, όπως μερικοί από τους πιο πάνω είχαν τον ρόλο αυτόν την περυσινή περίοδο. Συν τοις άλλοις, όλοι αναμένουν να αρπάξουν την ευκαιρία που θα τους δοθεί, ώστε να αποδείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Το πρόγραμμα μέχρι και τη 14η αγωνιστική, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων του Γιουρόπα Λιγκ.

Σάββατο 10/9

Nέα Σαλαμίνα- ΑΠΟΕΛ

Πέμπτη 15/9

ΑΠΟΕΛ-Αστάνα

Κυριακή 18/9

ΑΠΟΕΛ- Αναγέννηση Δ.

Τετάρτη 21/9

18:00 Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ

Κυριακή 25/9

Άρης - ΑΠΟΕΛ

Πέμπτη 29/9

Ολυμπιακός Π.-ΑΠΟΕΛ

Κυριακή 2/10

ΑΠΟΕΛ-Δόξα

Σάββατο 15/10

ΑΕΖ Ζακακίου - ΑΠΟΕΛ

Πέμπτη 20/10

Γιανγκ Μπόις-ΑΠΟΕΛ

Δευτέρα 24/10

ΑΠΟΕΛ- Εθνικός Άχνας

Σάββατο 29/10

ΑΕΚ- ΑΠΟΕΛ

Πέμπτη 3/11

ΑΠΟΕΛ-Γιανγκ Μπόις

Κυριακή 6/11

ΑΠΟΕΛ- Καρμιώτισσα

Σάββατο 19/11

ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ

Πέμπτη 24/11

Αστάνα-ΑΠΟΕΛ

Δευτέρα 28/11

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων

Σάββατο 3/12

Ομόνοια- ΑΠΟΕΛ

Πέμπτη 8/12

ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός Π.

Δευτέρα 12/12

ΑΠΟΕΛ- Ανόρθωση

Keywords
Τυχαία Θέματα