Αποδεσμεύονται τα 12 δις για Ελλάδα βεβαιώνει ο Ντάισελπλουμ

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να αποδεσμεύσουν τα τόσο αναγκαία κεφάλαια διάσωσης ύψους €12 δισεκατομμυρίων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

"Αυτό είναι καλή είδηση”, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι τα κεφάλαια θα δοθούν μόλις το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθετήσει τις νέες μεταρρυθμίσεις, την ερχόμενη Πέμπτη.

Νωρίτερα, η Αθήνα είχε ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας για την καταβολή,

με πολύ καθυστέρηση, €2 δισεκατομμυρίων σε κεφάλαια διάσωσης και επιπλέον €10 δισεκατομμυρίων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, είπε ακόμη ότι “έχει επιτευχθεί ουσιαστική συμφωνία σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα”, μετά τις συζητήσεις που πραγματοποίησαν την Τρίτη αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

“Η νομοθεσία θα πρέπει να εγκριθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη”, σημείωσε.

“Με την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων προϋποθέσεων και την εφαρμογή της νομοθεσίας, το Eurogroup θα είναι έτοιμο να υποστηρίξει την εκταμίευση” του ποσού, πρόσθεσε.

Η δόση είναι μέρος ενός τριετούς σχεδίου διάσωσης, ύψους €86 δισ. το οποίο αποδέχθηκε η Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο με στόχο να αποφύγει την έξοδο της από την Ευρωζώνη.

Η συμφωνία καλύπτει και τους πλειστηριασμούς κατοικιών, θέμα για το οποίο η ελληνική Κυβέρνηση ήταν απρόθυμη να αποδεχτεί, προκειμένου να διασφαλιστεί πρώτα ένα δίχτυ προστασίας για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

"Καταλήξαμε σε συμφωνία για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και των 48 πρόσθετων μέτρων”, που θα επιτρέψει την καταβολή της πληρωμής την Παρασκευή, δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα