Αποχώρησε από την PWC ο μεγαλύτερος μέτοχός της

Έκπληξη προκάλεσε στον ελεγκτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου η απόφαση του μεγαλύτερου μετόχου, στον μεγαλύτερο ελεγκτικό οίκο στην Κύπρο, της PWC, Στέφου Στεφανίδη, να αποχωρήσει από τον οίκο και την καίρια θέση την οποία κατέχει, κάνοντας χρήση του δικαιώματος για πρόωρη αφυπηρέτηση, στις 30 Ιουνίου 2015. Ο

Στέφος Στεφανίδης είχε ήδη κοινοποιήσει την απόφασή του για πρόωρη αφυπηρέτηση εδώ κι ένα χρόνο, με επιστολή που απέστειλε στους συνεταίρους του, συνιδιοκτήτες/ μετόχους της PWC.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την κανονική αφυπηρέτησή του, στην ηλικία των 60, απομένουν μόνον 12 μήνες. Η απόφασή του για πρόωρη αφυπηρέτηση γίνεται αντικείμενο συζήτησης, ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι είναι μικρή η περίοδος μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση.

Διαφάνεια, ειλικρίνεια, σεβασμός

Για να διερευνήσει τους λόγους της πρόωρης αφυπηρέτησης η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Στέφο Στεφανίδη.

Απαντώντας στις ερωτήσεις μας, είπε πως η απόφασή του ήταν προϊόν ώριμης σκέψης σε σχέση με την επαγγελματική του πορεία στην PWC. Κληθείς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί, ανέφερε:

«Με προβλημάτισε για αρκετό καιρό το όλο θέμα και σιγά-σιγά κατέληξα ότι έκλεισε ο επαγγελματικός μου κύκλος με την PWC. Δεν είναι εύκολο να εγκαταλείπει κάποιος τον επαγγελματικό χώρο, τον οποίο υπηρετούσε για 37 χρόνια, με διαφάνεια και σεβασμό στην έννοια της ιδέας του συνεταιρισμού».

Διαβάστε περισσότερα στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα