Αποχώρησε απο τη σύσκεψη Αρχηγών ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αποχώρησε από τη σύσκεψη Αρχηγών η οποία συνεδριάζει υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με περιεχόμενο τα καυτά ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, όπως το ΓεΣΥ και τις μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τη σύσκεψη, επικαλούμενος την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

να δώσει στα κόμματα τα έγγραφα που σχετίζονται με το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, οι Αρχηγοί των κομμάτων ζήτησαν ενημέρωση από τον Νίκο Αναστασιάδη για την αυριανή συνάντηση του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος. Όταν ο Πρόεδρος τους απάντησε ότι "αύριο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η συνάντηση", χωρίς όμως να αναφέρεται σε λεπτομέρειες παρά τις πιέσεις των αρχηγών, τότε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σύσκεψη.

«Αν ζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εθνική συνεννόηση για σημαντικά θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, τότε θα πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση και στο Κυπριακό», δήλωσε εξερχόμενος από το Προεδρικό ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι χθες, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ζητά όπως μη συνυπογραφεί κοινό ανακοινωθέν με τον κ. Ακιντζί, προτού αυτό συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο και πριν να ξεκαθαρίσουν οι θέσεις της τουρκικής πλευράς στα μείζονα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων, του εδαφικού και των εποίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα