Αποχωρεί από την Ελληνική Τράπεζα ο Αντώνης Ρούβας

Την αποχώρηση του Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή Αντώνη Ρούβα από το σχήμα της Τράπεζας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Ελληνική Τράπεζα.

Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αποχώρηση είναι «προσωπικοί», ενώ ο ίδιος θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης, χωρίς αυτό να προσδιορίζεται χρονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ο κ. Ρούβας κατέχει τη συγκεκριμένη θέση τα τελευταία οκτώ συναπτά έτη, ενώ η πορεία του χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση ως «επιτυχής», καθώς

όπως σημειώνεται κατάφερε να καθοδηγήσει την Τράπεζα μέσα από την οικονομική κρίση του 2013, όπου ο τραπεζικός κλάδος της Κύπρου υπέστη σοβαρά πλήγματα, τόσο στα περιουσιακά του στοιχεία, όσο και στον τομέα της εμπιστοσύνης.

Η τράπεζα μέσα από την ανακοίνωση της ευχαριστεί τον κ. Ρύβα για την προσφορά του, ενώ ανώτατα στελέχη της τράπεζας δεν θέλησαν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε διευκρινιστική ερώτηση τους τέθηκε σχετικά με το θέμα.

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Τράπεζα έχει ξεκινήσει την διαδικασία αντικατάστασης του κ. Ρούβα, με τη συνεργασία Διεθνών Οίκων Εξευρέσεως Εργασίας που εξειδικεύονται στην αναζήτηση επαγγελματιών υψηλού επιπέδου. Ο ίδιος θα παραμείνει στην θέση του και «θα συνεχίσει να στηρίζει την τράπεζα» μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το διάστημα μέχρι την αντικατάστασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα