Από βδομάδας τα ψηφίσματα βουλής για κουρεμένους-αξιόγραφα

Μετά από αίτημα των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, η Ολομέλεια της Βουλής παρέπεμψε προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών τα δύο προσχέδια ψηφισμάτων που κατατέθηκαν, το ένα από πλευράς ΔΗΣΥ για τους κουρεμένους καταθέτες των τραπεζών, του κατόχους αξιογράφων, και τους μετόχους των τραπεζών

που κατέβαλαν το τίμημα της απόφασης του Eurogroup και το άλλο από την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους για τους κατόχους αξιογράφων.

Τα προσχέδια ψηφίσματος ή ενδεχομένως το προσχέδιο ψηφίσματος θα τεθεί εκ νέου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την προσεχή Πέμπτη.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης είπε όπως τα ψηφίσματα δεν συζητηθούν και τεθούν προς ψηφοφορία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά να σταλούν προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος και στις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες να μελετήσουν τα σχέδια ψηφίσματος.

Παρατήρησε ότι τα δύο ψηφίσματα προδιαγράφουν ότι με τη μέθοδο του σαλαμιού θα κληθεί στο τέλος να εγκρίνει χωριστά ψηφίσματα για όλες τις ομάδες επηρεαζόμενων από την κρίση. Διατύπωσε επίσης τη θέση ότι στο πλαίσιο της σοβαρότητας το Κοινοβούλιο καλείται να ενεργήσει συλλογικά και ομόφωνα.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Φύττος Κωνσταντίνου αφού διευκρίνισε ότι το ΔΗΚΟ δεν διαφωνεί με το περιεχόμενο, του ψηφίσματος, είπε ότι η κατάθεση κειμένων και έγκριση τους αυθημερόν είναι δουλειές του ποδαριού. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ακολουθηθεί η κοινοβουλευτική πρακτική για αποτελεσματική ενημέρωση των κομμάτων. Διατύπωσε επίσης τη θέση ότι το ζητούμενο πρέπει να είναι να φέρουμε όλοι μαζί ένα ψήφισμα και όχι δύο.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε ότι τα ψηφίσματα δεν πρέπει να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με το προηγούμενο, με αναβολή επί της αναβολής και ζήτησε όπως το ψήφισμα της ΕΔΕΚ τεθεί ενώπιον της Ολομέλειες της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης παρατήρησε ότι τα ψηφίσματα αποτελούν ευχολόγια, προσθέτοντας ότι έφτασε η ώρα, όπως πέραν των ευχών να καταθέτουμε πράξεις στους πολίτες

Ο κ. Βαρνάβα υπέδειξε ότι όσο ευχολόγιο είναι το ψήφισμα της ΕΔΕΚ, τόσο ευχολόγιο είναι και το ψήφισμα του ΔΗΣΥ.

Μετά από αίτημα της ΕΔΕΚ αναβλήθηκε για μία εβδομάδα η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση της Αρχής Λιμένων.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Νίκος Νικολαίδης ζητώντας την αναβολή ανέφερε ότι υπάρχουν ζητήματα τόσο για το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει την αρχή Λιμένων όσο και εργασιακά θέματα που επηρεάζουν τους εργαζόμενους στην Αρχή που πρέπει να διευκρινιστούν. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι αναγνωρίζεται η καλή πρόθεση του αρμοδίου Υπουργείου.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου αποδέχθηκε την αναβολή, αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο και η αποκρατικοποίηση της Αρχης αποτελούν εφαλτήριο ανάπτυξης και όσο ενωρίτερα ψηφιστεί τόσο ταχύτερα θα αρχίσουν οι ευνοϊκές επιπτώσεις στην οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα