Από τον Οκτώβριο η κάρτα φιλάθλου

Μπορεί σήμερα να ξεκινά και επίσημα το νέο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου με την διεξαγωγή του Super Cup στο ΓΣΠ, ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ, εντούτοις, η έκδοση κάρτας φιλάθλου θα αρχίσει εν μέσω του Πρωταθλήματος.

Όπως εξήγησε στο Sigmalive

Sports ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου λόγω κάποιων προβλημάτων που προέκυψαν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα σχεδιάσει και θα εγκαταστήσει το απαραίτητο σύστημα, έχει μετατεθεί ο στόχος έκδοσης κάρτας φιλάθλου για τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου περί τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται πως θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και θα γίνει η προεπιλογή όσων θα προχωρήσουν στο τελικό στάδιο, κατά το οποίο θα πρέπει να καταθέσουν την τελική τους πρόταση, η οποία θα αξιολογηθεί και θα επιλεγεί η εταιρεία στην οποία θα κατοχυρωθεί η προσφορά. Αφού επιλεγεί ο στρατηγικός επενδυτής και ετοιμαστεί το σύστημα θα αρχίσει και η έκδοση της κάρτας φιλάθλου ακόμη και στο γήπεδο, λίγο πριν από τους αγώνες. Ερωτηθείς ποιος φορέας θα είναι υπεύθυνος για την έκδοση της κάρτας φιλάθλου απάντησε πως η κάρτα θα εκδίδεται από τον ΚΟΑ ο οποίος θα διατηρεί και το σχετικό αρχείο. Ως προς το κόστος έκδοσης της κάρτας φιλάθλου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης μας ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στην συνέχεια και όταν θα ξεκινήσει η σχετική διαδικασία για έκδοση της κάρτας φιλάθλου. Διευκρίνισε ακόμη πως η έκδοση κάρτας φιλάθλου αφορά όλους όσοι πάνε γήπεδο, είτε είναι κάτοχοι εισιτήριων διαρκείας είτε όχι.

Αυστηρή νομοθεσία

Σημειώνεται πως σύμφωνα και με την σχετική νομοθεσία, κάρτα φιλάθλου εκδίδεται στο όνομα συγκεκριμένου προσώπου και επ' αυτής εμφαίνεται η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός μητρώου της κάρτας φιλάθλου αυτού στο κεντρικό μητρώο. Σημειώνεται, επίσης, πως πρόσωπο το οποίο κατέχει κάρτα φιλάθλου άλλου προσώπου και την επιδεικνύει για να εισέλθει σε αθλητικό χώρο, διαπράττει αδίκημα και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες ευρώ (€2.000) ή και στις δύο αυτές ποινές.

Σύστημα ταυτοποίησης σε όλα τα γήπεδα

Ο κ. Νικολάου στις δηλώσεις του τόνισε εκ νέου την αποφασιστικότητα τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης για καταστολή της βίας στα γήπεδα. Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι προωθείται η σταδιακή εγκατάσταση του συστήματος ταυτοποίησης φιλάθλων σε όλα τα γήπεδα, καθώς και η εκπαίδευση όλων όσοι θα εμπλέκονται στη διεκπεραίωση των διαδικασιών του συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα