Από «κόσκινο» τα… κυπριακά Panama Papers

Την εξέταση των εγγράφων που περιλαμβάνονται στο αρχείο του Παναμά και συνδέονται με την Κύπρο, έχει ήδη ξεκινήσει το Τμήμα Φορολογίας. Αυτό φέρεται να ανέφερε ο Γιάννης Τσαγγάρης στον Πρόεδρο της Βουλής, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν το πρωί.

Ο Έφορος Φορολογίας, ενημέρωσε τον Γιαννάκη Ομήρου ότι η Μονάδα Διαχείρισης Κινδύνων έχει ήδη θέσει στο μικροσκόπιο της τα έγγραφα που αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων.

Οι

έρευνες επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, υπεράκτιων εταιρειών που συνδέονται με την Κύπρο.
«Κληρονομία» στον… επόμενο, η λίστα Λαγκάρντ.

Περαιτέρω, ο Έφορος Φορολογίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για την πορεία των εξετάσεων της κυπριακής λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με δήλωση του Γιαννάκη Ομήρου, ο κύριος Τσαγγάρης τον ενημέρωσε πως οι εξετάσεις των ενστάσεων που υπέβαλαν τα 88 φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Να θυμίσουμε, πως από την εξέταση των τραπεζικών λογαριασμών των πιο πάνω προσώπων, προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Προς ολοκλήρωση οδεύει και η έρευνα που αφορά στα 116 νομικά πρόσωπα, που διέθεταν λογαριασμούς στην HSBC.

Ο Γιαννάκης Ομήρου, ξεκαθάρισε -πάντως- πως ο σκληρός δίσκος με τα στοιχεία της περιβόητης λίστας, που ζήτησε και έλαβε η Βουλή των Αντιπροσώπων, θα παραμείνει κλειδωμένη σε συρτάρι του γραφείου του μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου του Σώματος, στον οποίο θα παραδώσει το υλικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα