Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές λόγω σφοδρής κακοκαιρίας

Πολλές είναι οι περιοχές της Κύπρου που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω διακοπών στην παροχή, που προέκυψαν από το καιρικό σύστημα «Θησέας» που πλήττει σήμερα, Πέμπτη, την Κύπρο.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου η οποία μίλησε στο SigmaLive,

οι διακοπές ρεύματος έχουν ως εξής:

Στην επαρχία Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο χωριό Λυθροδόντας, κορμός δέντρου έσπασε λόγω των ισχυρών ανέμων κι έπεσε επάνω σε σύρματα της ΑΗΚ περί τις 12:00, με αποτέλεσμα να υπάρξει βλάβη από την οποία έμειναν χωρίς ρεύμα περίπου 30 καταναλωτές. Τα συνεργία βρίσκονται επί τόπου και αναμένεται να έχουν αποκαταστήσει το πρόβλημα γύρω στις 18:00.

Στη Λεμεσό, χωρίς ρεύμα έμειναν από τις 9:00 μέχρι τις 10:40 οι περιοχές Ερήμη, μέρος του Κολοσίου και μέρος της Επισκοπής, ενώ τμήμα του παραλιακού μετώπου αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα από τις 12:30 μέχρι τις 14:00.

Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Μονιάτης, μένοντας χωρίς ρεύμα από τις 14:00 μέχρι τις 16:00, ενώ βλάβη αντιμετωπίζουν μέχρι και αυτή την ώρα οι περιοχές Μονή, Πύργος, Αζγάτα και Μοναγρούλι.

Όλες οι παραπάνω βλάβες συνέβησαν λόγω των σφοδρών ανέμων και των κεραυνών.

Στην Πάφο, αντικείμενα τα οποία «σηκώθηκαν» λόγω ισχυρών ανέμων και άγγιξαν τα σύρματα της ΑΗΚ, «έριξαν» τις ασφάλειες, με αποτέλεσμα τα συνεργεία της Αρχής να πρέπει να επιθεωρήσουν τα σημεία και να αποκαταστήσουν τη διακοπή.

Τέτοια περιστατικά αντιμετώπισαν και οι περιοχές Κάτω Πύργος, Άνω Πύργος, Μοσφίλι, Παχύαμμος και Πωμός, που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις 15:30 μέχρι τις 16:30.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και οι περιοχές Κονιά, Μαραθούντα, Άρμου και Επισκοπή από τις 14:45 μέχρι τις 16:00.

Keywords
Αναζητήσεις
ανδρεας πουγιουρος
Τυχαία Θέματα