Απέρριψαν αίτημα τετραπληγικoύ για ΕΕΕ-«Χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη» (VID)

Αρνητική απάντηση στο αίτημα του για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έλαβε 34χρονος τετραπληγικός πατέρας, «αποξένωσης καταθέσεων» από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς πριν ο ίδιος καταστεί ανάπηρος.

Το θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα Φιλελεύθερος και σχολίασε ο πρόεδρος οργάνωσης παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Ο κ. Λαμπριανίδης ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έμεινε τετραπληγικός μετά από τροχαίο

και δεν μπορεί να εργαστεί και του απάντησαν ότι υπήρξε «αποξένωση καταθέσεων» από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

«Αυτός ο άνθρωπος τα προηγούμενα χρόνια είχε μια κανονική ζωή και εργαζόταν όπως όλοι μας. Μετά την αναπηρία οδηγήθηκε στην ανάγκη να ζητήσει την στήριξη του κράτους γιατί δεν μπορεί να εργαστεί», είπε.

Τόνισε ότι, το να λαμβάνεται υπόψη τι έγινε πριν την αναπηρία είναι άδικο, γιατί σε αυτή τη περίπτωση η αναπηρία δημιούργησε την ανάγκη για να ζητήσει επίδομα.

«Οι νομοθεσίες πρέπει να εξυπηρετούν την κοινωνία και να εξυπηρετούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτή τη περίπτωση η αναπηρία δημιούργησε την ανάγκη για ΕΕΕ. Δεν μπορεί το κράτος να ισχυρίζεται ότι λόγω κινήσεως που έγιναν πριν την αναπηρία δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το αίτημα του», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Της είπαν ότι απήγαγαν την κόρη και τον γαμπρό της- Της απέσπασαν 27 χιλιάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απέρριψαν, ΕΕΕ#45Χρειάζεται, VID,aperripsan, eee#45chreiazetai, VID