Απεργία σε λεωφορεία, τραμ και υπόγειους συρμούς στη Γερμανία

Ακινητοποιημένα στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας παρέμειναν την Παρασκευή λεωφορεία, τραμ και υπόγειοι συρμοί, στο τέλος μιας εβδομάδας που σημαδεύτηκε από κλιμακωτές απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι οποίες ήταν

αποτέλεσμα διαφωνιών σχετικά με τις ώρες εργασίας.

Οι στάσεις εργασίας, που οργανώθηκαν από το συνδικάτο Verdi, έπληξαν 14 από τα 16 κρατίδια της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου. Ήταν προγραμματισμένο να λήξουν στην πρωτεύουσα στις 2 μ.μ. (13.00 GMT), αλλά επεκτείνονται σε άλλες περιοχές και το Σάββατο.

Οι κινητοποιήσεις συνέπεσαν την Παρασκευή με διαδηλώσεις για το κλίμα που ζητούσαν πιο πράσινες μεταφορές σε περισσότερες από 100 πόλεις, οι οποίες διοργανώθηκαν από τις Fridays for Future και άλλες ομάδες πράσινων εκστρατειών.

Ήταν το δεύτερο κύμα, σχεδόν πανεθνικών απεργιών στις δημόσιες συγκοινωνίες τις τελευταίες εβδομάδες τις οποίες προκήρυξε η Verdi, η οποία εκπροσωπεί περίπου 90.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 130 δημοτικές επιχειρήσεις.

Η Verdi δήλωσε ότι δεν προχωρούν οι τρέχουσες συνομιλίες της για τις συμβάσεις των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς πιέζει για μειωμένες ώρες εργασίας και περισσότερες άδειες.

Η εταιρεία δημόσιων μεταφορών του Βερολίνου BVG χαρακτήρισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις "περιττές και εντελώς υπερβολικές".

Αντιμέτωπη με τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από απεργίες που έχουν επίσης επηρεάσει τα αεροπορικά ταξίδια και τους σιδηροδρόμους.

Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν σύντομα να προβούν σε περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις στους σιδηροδρόμους μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων που διαρκούσαν εβδομάδες μεταξύ του συνδικάτου των μηχανοδηγών GDL και της Deutsche Bahn το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεργία, Γερμανία,apergia, germania